В НТБ презентували виставку «Свідок і творець архітектури Львова ХХ–ХХІ століть Богдан Степанович Посацький»

Науково-технічна бібліотека Львівської політехніки
Фото із заходу

У стінах Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» відбулась презентація книжкової виставки «Свідок і творець архітектури Львова ХХ–ХХІ століть Богдан Степанович Посацький», присвяченої пам’яті львівського архітектора-проєктанта, фотохудожника, кандидата архітектури, професора, завідувача кафедри містобудування Інституту архітектури та дизайну. Виставку презентувала і доповнила розлогим коментарем про наукову діяльність Богдана Посацького головна бібліотекарка відділу книгозберігання Ірина Франків. Експозицію підготували працівники відділу книгозберігання НТБ.

На захід завітали колеги, друзі та рідні професора, які поділились світлими спогадами про нього та спільними фотографіями.

Розпочав зустріч директор Науково-технічної бібліотеки Андрій Андрухів:

– Богдан Степанович – це людина, яка залишила величезний багаж знань, який буде дуже корисний у нашій післявоєнній відбудові. І я в цьому більш ніж переконаний. Він багато зробив у напрямі урбаністики, але крім здобутків у сфері освіти й науки, залишив чимало позитивних емоцій, спогадів.

Теплими згадками поділились колеги та рідні. Зокрема, професор, завідувач кафедри містобудування Галина Петришин розповіла не лише про перше знайомство з професором, але й про власні емоції:

– Спочатку ми мали санітарні обмеження, пов’язані з коронавірусом, тепер – війна почалася і, чесно кажучи, того, що Богдана Степановича нема, не усвідомлюємо… Думаєш, що, ну, цього тижня нема – наступного десь появиться. Дуже важко усвідомити, бо ми рідко перетинаємось, і те, що він відійшов, з одного боку, дуже болюче, а з іншого – ми не до кінця у це віримо…

Сестра Богдана Степановича пані Ганна згадувала про неймовірну любов брата до фотографії, про облаштування фотолабораторій у ванній кімнаті, а дружина Данута – про енциклопедичні знання свого чоловіка, музичні вподобання та розуміння творів мистецтва.

Відеорепортаж – на сторінці Науково-технічної бібліотеки у соцмережі Фейсбук.