На традиційній суботній зустрічі в Науково-технічній бібліотеці говорили про історію цегельного бізнесу у Львові

НТБ Львівської політехніки
Ірина Котлобулатова представила «Історію цегельного бізнесу у Львові»

10 лютого відвідувачі традиційних суботніх зустрічей у Науково-технічній бібліотеці Національного університету «Львівська політехніка» слухали Ірину Котлобулатову, яка представила «Історію цегельного бізнесу у Львові».

Поціновувачі історії Львова дізналися де, коли і ким були засновані перші цегельні, від чого залежало відкриття підприємства у тому чи іншому місці. Так, великі поклади глини були знайдені на територіях сучасного парку імені Богдана Хмельницького, району Снопкова, Костелівки, Кульпаркова, де і з’явилися перші цегельні. Згодом будівельний бум у другій половини XIX століття обумовив відкриття великої кількості нових цегелень: так, у 1883 році їх було лише 9, а у 1912-му – вже 24. Спікерка розповіла і про постаті підприємців, які започаткували та розвивали цегельний бізнес, а це – Боніфацій Штіллер, Якуб Рейс, Олександр Домашевич та інші.

І, як завжди, працівники книгозбірні Університету дивувати відвідувачів підібраною літературою до цієї події. Серед експонатів виставки були «раритетні» видання, що вийшли друком від 1864 року, і цікаве для спеціалістів видання «Як будуватися дешево а добре» (1917 рік) інженера Михайла Федецького.

Ірина Котлобулатова представила «Історію цегельного бізнесу у Львові» Ірина Котлобулатова представила «Історію цегельного бізнесу у Львові» Ірина Котлобулатова представила «Історію цегельного бізнесу у Львові» Ірина Котлобулатова представила «Історію цегельного бізнесу у Львові» Ірина Котлобулатова представила «Історію цегельного бізнесу у Львові»