В ІНПП усьоме на всеукраїнському рівні відбулася тематична інтернет-конференція з проблем судової влади

Кафедра ІДП Львівської політехніки
Судова влада в Україні

25 травня 2018 року кафедра історії держави і права Національного університету «Львівська політехніка» провела Сьому Всеукраїнську науково-теоретичну інтернет-конференцію «Судова влада в Україні та інших державах: історія і сучасність (аспекти права)».

Тема конференції продиктована актуальними на сьогодні реформаційними процесами в Україні. Проведена кількома роками раніше судова реформа не вичерпує проблеми вдосконалення судової системи, а відтак сьогодні в Україні реформа судочинства залишається одним із пріоритетів державної політики. Питання створення спеціальних судових органів та органів суддівського самоврядування, впливу громадянського суспільства на їхнє формування, а також ухвалення нового процесуального законодавства – лише дещиця з тих проблем, які зумовлюють потребу уважніше придивитись до правових аспектів функціонування судової влади, зокрема в історико-правовій площині, як в Україні, так і в інших державах.

Учасниками заходу були 75 науковців (доктори і кандидати наук, аспіранти), магістрів, студентів і працівників державних структур. Окрім львівських закладів вищої освіти, серед яких Національний університет «Львівська політехніка» Львівський національний університет імені Івана Франка, Львівський торговельно-економічний університет, Львівський державний університет внутрішніх справ, Львівський національний аграрний університет, у конференції взяли участь близько двох десятків науковців з інших міст України: Києва (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Музей МВС України Національної академії внутрішніх справ), Вінниці (Донецький юридичний інститут МВС України), Івано-Франківська (Івано-Франківський юридичний інститут національного університету «Одеська юридична академія»), Чернівців (Чернівецький університет імені Юрія Федьковича, ПВНЗ «Буковинський університет»), Полтави (Полтавський юридичний інститут Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого), Одеси (Одеський державний університет внутрішніх справ), Кропивницького (Кропивницький інститут державного та муніципального управління).

Збірник статей і матеріалів конференції розміщено на веб-сайті кафедри історії держави і права у межах Порталу Львівської політехніки у розділах Наукова діяльність кафедри та Збірники наукових Інтернет-конференцій кафедри.

Результати роботи конференції будуть використані для формування плану роботи кафедри історії держави і права на 2018–2019 роки, покращення змісту навчальних програм, у формуванні тематики наукових досліджень, бакалаврських та магістерських кваліфікаційних робіт, тематики дисертаційних досліджень.

Наступну тематичну науково-теоретичну інтернет-конференцію, присвячену історико-правовим проблемам виконавчої влади в Україні та інших державах, кафедра історії держави і права планує провести 30 травня 2019 року.