Університет бере участь в організації конференції щодо вивчення спадщини Митрополита Андрея Шептицького

За матеріалами сайту «Католицький Оглядач»
Герб Львівської політехніки

Триває другий рік від часу як на Львівщині відсвяткували ювілейну 150-ту річницю від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, а вшанування праведника не зупиняється, хіба лише набирає потуги.

Минулого року у різних місцевостях Львівщини була реалізована доволі значна кількість різноманітних акцій, учасниками і домінантою яких була переважно студіююча молодь. Це футбольні та шахові турніри на кубки Митрополита Андрея, змагання з водного поло, виставки творчих робіт юних мистців, виступи окремих виконавців та цілі концертні програми, але найбільш масштабною була науково-дослідницька конференція «Андрей Шептицький – будівничий держави, князь Церкви, лідер нації», яка відбувалась у три етапи: І – на місцевому рівні у навчальних закладах, ІІ – у Національному університеті «Львівська політехніка», ІІІ – у Львівському театрі опери і балету.

Цього року Громадською радою «Святий Юр» започатковано нове коло вшанування пам’яті і вивчення спадщини великого Митрополита. Метою цьогорічного циклу конференцій, що їх організовує Громадська рада «Святий Юр», є залучення до дослідницької та творчої праці щораз більшого числа студіюючої молоді.

Час і місце проведення конференції

  • І етап науково-практичної конференції відбувся у лютому 2017 року в школах, гімназіях, ліцеях, училищах, технікумах, коледжах, інститутах, університетах, академіях міст та районів України, зокрема в техніко-економічному коледжі Львівської політехніки.
  • ІІ етап Конференції відбудеться у березні 2017 року в районах, містах України.
  • ІІІ етап Конференції відбудеться у квітні 2017 року в областях України.
  • ІV етап Конференції відбудеться у травні 2017 року за участю переможців обласних Конференцій в Національному університеті «Львівська політехніка».
  • V етап Конференції відбудеться 29 липня 2017 року у Святоюрському комплексі м. Львова.

Загальне керівництво щодо підготовки та проведення конференції здійснює організаційний комітет, до якого увійшли троє представників Львівської політехніки:

  • Юрій Бобало – доктор технічних наук, професор, заслужений працівник освіти України, ректор Національного університету «Львівська політехніка», член ГР «Святий Юр»;
  • Роман Корж – проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехніка», доцент, кандидат технічних наук, член ГР «Святий Юр»;
  • Володимир Залуцький – кандидат економічних наук, доцент кафедри економіки підприємства та інвестицій Національного університету «Львівська політехніка».

Серед членів журі також є представники Університету:

  • Ігор Калинець – поет, громадський діяч, лауреат державної премії України імені Тараса Шевченка, почесний громадянин м. Львова, заступник директора Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», член ГР «Святий Юр»;
  • Зеновій Боровець – доцент Національного університету «Львівська політехніка», член комісії у справах мирян Львівської єпархії УГКЦ, член ГР «Святий Юр»;
  • Ірина Ключковська – директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», заслужений працівник освіти України, кандидат педагогічних наук, доцент, член ГР «Святий Юр».