Учасниця проєкту з молодіжного підприємництва від Tech StartUp School Оля Свистун: «Я поставила перед собою мету…»

Tech StartUp School Львівської політехніки
Оля Свистун

Розповідає Оля Свистун, учениця Львівської загальноосвітньої школи № 43:

«Я хотіла створити щось нове, що було б корисне суспільству, отримати нові знання, тому і зареєструвалася на участь у проєкті, а дізналася про нього, оскільки стежила за новинами на сторінці стартап-школи у фейсбуці. Спочатку вагалась, адже зробити перший крок завжди страшнувато, проте переборола свій страх і вирішила – чому б і ні!».

Оля вийшла у фінал та стала однією із переможців проєкту «Сприяння розвитку молодіжного підприємництва серед ВПО», організованого на початку цього року стартап-школою Національного університету «Львівська політехніка» за підтримки проєкту USAID «ГОВЕРЛА» та Львівської обласної військової адміністрації.

Ця та інші навчальні програми Tech StartUp School – чудова можливість для школярів безкоштовно отримати актуальні знання, тренерів із великим досвідом, та головне – можливість проходити навчання онлайн і відвідувати буткемпи та демодейз.

«Я ні на хвилинку не пошкодувала, що взяла участь у програмі, більш того: тепер сторінка школи – одна з тих, які я відвідую щодня, щоб не пропустити нові, цікаві пропозиції та доєднатись до проєктів», – додає дівчинка.

Спочатку Оля працювала самостійно над двома ідеями, оскільки ніяк не могла визначитися, а потім за рекомендацією тренера зупинилася на ідеї охоронця порядку, оскільки її реалізація в сучасному світі є надзвичайно потрібною:

«Дуже тішуся, що моя ідея, яку я презентувала англійською мовою, посіла друге місце».

Для втілення у життя проєкт Олі Свистун потребує перш за все додаткових знань з робототехніки і 3D-моделювання та друку, тому зараз дівчина сконцентрувалась на тому, щоб їх здобути:

«На мою думку, це своєрідне продовження проєкту для втілення ідеї у життя. Для цього я долучилася до проєкту Батяри 4.0 і дуже задоволена, що маю таку можливість. А завдяки проєкту «Розвиток молодіжного підприємництва» я розвинула впевненість у собі та у своїх силах, отримала багато корисного досвіду та знань з робототехніки, познайомилася з цікавими особистостями, з якими підтримую зв’язок дотепер, та поставила перед собою мету, до якої крок за кроком наближаюся кожного дня!».