У Студмістечку Львівської політехніки триває будівництво спортивного комплексу

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Гуртожиток Львівської політехніки

Невдовзі у Львівській політехніці з’явиться ще один сучасний спортивний комплекс. Фінансування проєкту реалізується в рамках інвестиційної угоди. На території мультифункціонального спорткомплексу розмістять два футзальні поля зі штучним покриттям, комбіноване поле, майданчики для гри в баскетбол та гандбол, поле для волейболу й тенісних кортів.

― Ми сподіваємося, що до початку навчального року вдасться відкрити спортивний комплекс по вулиці Лукаша, 4. Він буде обслуговувати Студмістечко. Здебільшого у спортивному комплексі відбуватимуться навчальні заняття. Та головний акцент робимо саме на те, щоб студенти проводили там свій вільний час, ― розповідає проректор з навчально-виробничої роботи Володимир Крайовський.

Наступним етапом будівництва спорткомплексу є встановлення допоміжних споруд, душових кімнат та санвузлів. Також майданчики облаштують заїздом для людей з інвалідністю. Спорткомплекс буде оснащений якісним інвентарем, щоб зробити навчання студентів комфортним та доступним.

Проректор зазначив, що на разі проєкт будівництва допоміжних споруд перебуває на розгляді Львівської міської ради. Для того, щоб його реалізувати, необхідно отримати містобудівні умови та обмеження. Якщо цього року об’єкт здадуть в експлуатацію, користуватися допоміжними спорудами студентам не вдасться.

Також Володимир Крайовський зауважив, що відкриття спорткомплексу залежить від темпів будівництва. Об’єкт ще потребує доопрацювання.

― Звичайно, для усіх студентів-політехніків цієї спортивної інфраструктури недостатньо. Тож у майбутньому плануємо розпочати реконструкцію та модернізацію спортивних кімнат у гуртожитках, ― каже Володимир Ярославович.

Спорудження нового місця для занять спортом об’єднало Політехніку. Питання щодо стану та перспектив розвитку спортивної інфраструктури розглядатимуть на засіданні Вченої ради Університету 22 березня 2022 року. Відповідальні особи: завідувач кафедри фізичного виховання Віктор Корягін, проректор з навчально-виробничої роботи Володимир Крайовський.

Проректор Володимир Крайовський Гуртожиток Львівської політехніки