Дискусії, поезія й театр: у рамках Форуму випускників Політехніки в НТБ відбулося чимало цікавих заходів

Анастасія Задорожна, студентка другого курсу ІНПП
на Форумі випускників Політехніки в НТБ

У рамках Форуму випускників Львівської політехніки в Науково-технічній бібліотеці відбулось чимало цікавого. Розпочалось усе дискусією «Студент – Випускник – Роботодавець».

Колишні студенти, а нині успішні люди, ділилися своїм досвідом зі студентами та обговорювали важливі питання: розвиток універсальних компетенцій для успішного працевлаштування, на що звертати увагу при співбесіді, які кадри потрібні працедавцю. Серед гостей заходу були студенти ІАРХ, ІТРЕ, які прийшли на дискусію отримати не лише корисні поради, а й такий потрібний для себе досвід. Неповторної атмосфери надавали музичні композиції Народного камерного оркестру «Поліфонія».

Серед спеціальних гостей заходу був засновник ГО «Ідея Міста» Назарій Брезіцький. Він розповів про свої студентські роки, про перші заробітки, успішні приклади. Агітуючи студентів до створення соціально відповідального бізнесу, висловив готовність взяти на роботу активних та готових до креативних завдань студентів.

Цікавим також був виступ студента п’ятого курсу Гліба Щура, який поділився досвідом поєднання праці у SoftServe з навчанням. Студент розповів, що не погоджується з класичною системою освіти, оскільки вважає, що за шість років багато чого може змінитися та стати неактуальним.

– Я люблю IT-галузь за те, що все швидко змінюється. Наприклад, знання, які ви здобули два роки тому, для IT уже не актуальні. Нам необхідні зміни щороку, саме це й спонукає до постійного самовдосконалення, – каже Гліб. Наприкінці дискусії кожен з присутніх студентів міг ближче поспілкуватися з гостями та поставити запитання, котрі давно їх цікавили.

Наступною у серії заходів стала Літературно-мистецька композиція «Діалоги до Антонича». Театралізоване дійство підготував Народний театр-студія «Хочу». Актори, з’являючись з-за портретів Антонича, почергово розповідали про нього, що неабияк вразило публіку.

«Антонич – не гасло, не трибуна, а дія», – так охарактеризував дійство один із акторів. Автором картин, що прикрашали подію, є відомий художник Євген Безніско.

Під час заходу виступила доглядачка Музею-садиби родини Антоничів, яка розповіла про його життя, цікаві знахідки та про невідомих дослідників життя і творчості поета. Вона пояснила, що в кожній з представлених картин присутня частинка Антоничевої неповторності.

«Яскрава і потужна подія», – так охарактеризувала захід заступниця директора НТБ Олена Харгелія.

Після дійства всі охочі мали нагоду послухати екскурсію «Невідома Політехніка». Відвідувачі відкрили для себе яскраві й подекуди невідомі сторінки історії міста, постаті та події, тісно пов’язані з корпусами одного з найстаріших технічних вишів Східної Європи від екскурсовода Павла Сохана, працівника бібліотеки Політехніки.

Завершилися події творчою зустріччю «Політехніка лірична». Розпочала захід поетка Наталія Калиновська. Вона презентувала свої збірки, декламувала вірші. Серед запрошених поетів були й випускники політехніки – письменники, лауреати міжнародних та всеукраїнських премій – Іван Гентош, Надія Бойко, Володимир Ганулич, а також поетка Галина Фесюк. Митці не лише вражали своїми творами, а й зачаровували музичними композиціями на їх основі. Цікавими були й пародії від Івана Гентоша, які викликали чимало позитивних емоцій в аудиторії.

Форум випускників став уже доброю традицією для зустрічі, натхнення та співпраці, активного спілкування. Це теплі, майже родинні зустрічі давніх друзів.

на Форумі випускників Політехніки в НТБ на Форумі випускників Політехніки в НТБ