У Політехніці запроваджують автоматизовану систему планування роботи науково-педагогічних працівників

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Скріншот із презентації

Навіть в умовах війни потрібен чіткий план роботи і конкретні цілі розвитку. Саме такими принципами керуються у Львівській політехніці. Для директорів навчально-наукових інститутів, завідувачів кафедр та відповідальних за внесення інтегральних показників провели вебінар про організацію планування роботи для науково-педагогічних працівників.

― Попри те, що в Україні запроваджений воєнний стан, ми маємо виконувати свої функції. У цій війні бореться кожен: воїни боронять нас зі зброєю в руках, а ми повинні дбати про економічну стабільність в країні і забезпечувати якісне навчання студентів. Сьогодні світ пропонує нам дуже багато нових можливостей, зокрема й для виконання закордонних грантів та налагодження співпраці з різними університетами. Не маємо права змарнувати це, ― наголосила проректорка з науково-педагогічної роботи та стратегічного розвитку Львівської політехніки Лілія Жук.

У Львівській політехніці запроваджують автоматизовану систему планування, яка є першим етапом до організації роботи працівників.

― Планування ― одна з головних функцій керівників. Від того, наскільки правильно сплануємо, залежить наші подальші результати. Центральною фігурою в плануванні є завідувачі кафедр. Вони координують цю роботу, розподіляючи завдання із врахуванням можливостей і сильних сторін працівників. Тож, якщо інтегральний показник усіх працівників кафедри ― високий, це означає, що завкафедри як управлінець правильно спланував свої дії, ― зазначила Лілія Володимирівна.

Першим кроком у плануванні став вебінар, під час якого завідувачка Лабораторія управління вищими закладами освіти Руслана Косів пояснила особливості врахування вагових коефіцієнтів для різних показників, які зазначені в Стратегії розвитку університету. Система планування в Політехніці розроблена так, що є можливість спрогнозувати інтегральний індекс результативності кожного працівника і, відповідно, завкафедри, узагальнивши цю інформацію, може спрогнозувати інтегральний показник результативності кафедри.

― Ми прагнемо, щоб кожен працівник мав високу результативність ― значення індексу має бути не менше 100%. Високі показники враховуватимуть при застосуванні системи мотивування ― преміюванні та встановленні надбавок, ― додала проректорка.

Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації Скріншот із презентації