Подвійні дипломи – для випускників коледжів: у Політехніці створено німецько-український освітній центр

Тетяна Пасович, тижневик «Аудиторія»
підписання угоди про співпрацю

Нещодавно у Національному університеті «Львівська політехніка» підписали угоду про співпрацю між Університетом та Торгово-промисловою палатою Ерфурта. Майже рік тому сторони декларували наміри про співпрацю в рамковій угоді, новий же документ конкретизував напрям такої співпраці – у Політехніці створено німецько-український освітній центр для коледжів.

Плани спільно навчати українських студентів коледжів із тим, аби вони одержували подвійні дипломи (український і німецький), своїми підписами скріпили ректор університету професор Юрій Бобало й генеральний директор Торгово-промислової палати Ерфурта професор Ґерард Ґрусер.

Це найбільша з трьох торгово-промислових палат Тюрінґену, вона об’єднує близько тисячі різних підприємств цієї федеральної землі Німеччини.

Як розповів проректор із науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Роман Корж, студенти коледжів університету, котрі мають високу академічну успішність, відповідний рівень знання німецької мови, отримали нагоду впродовж трьох місяців практикувати на підприємствах Німеччини (адже в німецьких коледжах набагато більша практична складова), завершувати навчання в Україні й одержувати дипломи про освіту обох країн. Ідеться навіть про поточний навчальний рік: студенти коледжів до кінця навчального року ще можуть вивчити дисципліни, яких бракує для німецького диплома, а вже після одержання українських дипломів відбути практику в Німеччині та отримати німецький документ про освіту. Надалі учасниками проекту можуть бути студенти 2–3 курсів коледжів Львівської політехніки.

Німецька сторона сплачує дорогу, перебування, поглиблене вивчання німецької мови, стипендію в розмірі 600–1000 євро на місяць.

Удосконалювати німецьку мову в Україні й видавати відповідні сертифікати допомагатиме Лінгвістично-освітній центр Інституту адміністрування й післядипломної освіти Львівської політехніки.

Перебуваючи у Львові, німецька делегація вирішила також здійснити приватну доброчинну пожертву. Професор Ґерард Ґрусер із дружиною, Томас Фальбуш, який відповідає за освітній центр в Ерфурті, та Тобіас Кромгольц, який відповідає за проект в Україні, передали 20 тисяч гривень на потреби навчально-реабілітаційного центру «Джерело».

підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю підписання угоди про співпрацю