У номінації «Найкращий навчальний посібник» конкурсу видань Університету ІІІ місце здобула книга викладачів ІМФН

Кафедра вищої математики Львівської політехніки
Фрагмент обкладинки книжки

У конкурсі монографій, підручників, навчальних посібників та довідкових видань 2021 року Національного університету «Львівська політехніка» (номінація «Найкращий посібник») диплом третього ступеня отримав посібник Introduction to Calculus: Basics of Logic and Set Theory (Видавництво Львівської політехніки, 2018 рік), авторами якого є доцент кафедри вищої математики Христина Дрогомирецька, професор кафедри вищої математики Петро Каленюк, доцент кафедри вищої математики Мирослава Клапчук і доцент кафедри прикладної фізики і наноматеріалознавства Григорій Понеділок.

Це вже друга спільна робота колективу авторів: попередній посібник «Математичний аналіз функцій дійсної змінної» також був призером конкурсу монографій, підручників, навчальних посібників та довідкових видань у 2018 році. У ньому відбулось перше знайомство з англомовною термінологією, адже основні поняття математичного аналізу дублювались англійською мовою. Посібник Introduction to Calculus: Basics of Logic and Set Theory є перекладом допрацьованих і поглиблених окремих розділів попереднього посібника, здійснений Яромиром Войтовичем, Христиною Дрогомирецькою та Мирославою Клапчук. Потреба у виданні посібників англійською мовою обумовлена зростанням кількості студентів-іноземців, які вступають до Львівської політехніки, та бажанням українських студентів, які бажають інтегруватись у міжнародний навчальний процес, вивчати окремі дисципліни англійською мовою.

У посібнику викладено основи логіки і теорії множин у межах типових навчальних програм. Матеріал подано з урахуванням досвіду та сучасної практики навчання дисципліни у провідних вітчизняних і зарубіжних університетах для студентів фізико-технічних, інженерно-технічних та інформаційно-комунікаційних спеціальностей закладів вищої освіти.

Обкладинка книжки Автори посібника