«Температурка бот»: у Львові запустили чат-бот, який допоможе стежити за своїм здоров’ям

За матеріалами сайту Львівської міської ради
презентація проєкту «Температурка бот»

18 червня Lviv IT Cluster спільно з компанією BotsCrew презентували меру міста Львова Андрію Садовому проєкт «Температурка бот». Це спеціальний чат-бот, який допоможе щоденно відстежувати стан свого здоров’я.

Як розповіли під час презентації, проєкт має на меті мотивувати людей стежити за власним самопочуттям, відповідаючи щодня на запитання бота. Чат-бот працює на базі платформи Facebook Messenger. Щодня бот надсилає автоматичне нагадування про те, аби користувач оновив свої показники та поділився інформацією про себе. Це відбувається в досить легкій та ігровій формі. Відтак, проєкт дасть змогу відстежувати динаміку показників щодо самопочуття й температури тіла у людей.

– Точно так само, як ви спілкуєтеся зі своїми колегами чи друзями у Facebook, чат-боту можна написати повідомлення і спілкуватися з ним. Його можна додати як свого друга в контакти, і він у дружній формі почне переписку. Власне, користувач може використовувати певні кнопки у спілкуванні, а не писати повідомлення. Не потрібно завантажувати додаткових додатків, можна користуватися звичайним Facebook-акаунтом. Чат-бот запитує про те, яка температура, які симптоми – чи є задишка, чи були контакти з підтвердженими хворими, запитує про подорожі – чи були подорожі за кордон протягом останніх 14 днів, чи були подорожі в «гарячі» точки в Україні, де є спалахи, – розповів Назар Гембара, розробник проєкту, співзасновник компанії BotsCrew.

– Дуже класна розробка компанії BotsCrew та ІТ-кластеру. Я в день температуру міряю 5−6 разів, і сам особисто буду користуватися цим чат-ботом, і всіх буду закликати, тому що це може врятувати здоров’я великій кількості людей. Ми зараз в такій ситуації, що краще не інфікуватися, а для цього треба знати стан свого здоров’я, стежити за ним, – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Додатково на базі результатів, отриманих від користувачів проєкту, відбуватиметься деперсоналізована аналітика симптоматики користувачів. Відтак, це стане додатковим джерелом інформації для оцінювання епідеміологічної ситуації.

Проєкт реалізовують за підтримки Lviv IT Cluster в рамках ініціативи United for Health.

Завантажити чат-бот

презентація проєкту «Температурка бот» презентація проєкту «Температурка бот» презентація проєкту «Температурка бот» презентація проєкту «Температурка бот»