У Львові презентували аудіоп’єсу, яку за допомогою політехніків озвучили незрячі діти з 13 регіонів України

За матеріалами сайту «Еспресо. Захід»
Заставка до матеріалу

Завдяки 30 незрячим дітям віком від 6 до 16 років з різних куточків України книга львівської письменниці Галини Вдовиченко «Ліга непарних шкарпеток» отримала аудіоверсію.

Усі 30 незрячих дітей віком від 6 до 16 років з різних куточків України – Львова, Харкова, Рівного, Запоріжжя, Херсона, Миколаєва, Вінниці, Херсона, Дніпра та інших міст, котрі озвучували книгу львівської письменниці Галини Вдовиченко «Ліга непарних шкарпеток», – живі. Про це з посиланням на невтомну ентузіастку, керівницю Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами Національного університету «Львівська політехніка», заслужену працівницю соціальної сфери України Оксану Потимко інформує «Еспресо. Захід».

«Русский мир» поламав долі багатьом з цих дітлахів, – наголосила Оксана Потимко, – змусив здригатися під обстрілами і навчив ховатися у бомбосховищах, тримаючись за руку мами чи бабусі. Проте… Дякувати Богу, всі живі! Дехто навіть має дуже бойовий настрій, закидує москалів своєю зброєю – піснею та власними віршами. Життя триває! Все, що не ламає нас, робить нас сильнішими! І це випробування ми пройдемо гідно, аби Україна очистилася від погані і стала такою, як ми мріємо».

До озвучення дитячого бестселера «Ліга непарних шкарпеток» долучилися також авторка Галина Вдовиченко, яка є давнім приятелем Ресурсного центру, учасник української акапельної формації «Піккардійська терція» Славко Нудик, який упродовж місяця працював у студії звукозапису з кожною незрячою дитиною, даючи малечі та підліткам шанс відчути себе справжнім актором, львівський бард Олександр Шевченко, який написав слова і музику всіх пісень, що звучать в аудіоп’єсі, львівський композитор Юрій Саєнко, який зробив аранжування усіх пісень, відомий звукорежисер Володимир Сватенко, котрий свого часу визвучував гурти «Брати Гадюкіни», «Плач Єремії» та інші.