Волонтерство не мода, а духовна потреба: у Львівській політехніці відбувся захід із вшанування волонтерів

Прес-служба Львівської політехніки
вшанування волонтерів

У наближенні до Великодня і в час Великого посту, коли особливо актуальною стає тема милосердя і любові до ближнього, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» провів зустріч під девізом «Волонтерство як духовна потреба». Організатори мали на меті зруйнувати певні стереотипи про нібито тотальне розчарування та зневіру в українському суспільства. На зустрічі також віншували найактивніших волонтерів і волонтерок, які нині багато допомагають сім’ям загиблих героїв Небесної Сотні та воїнів АТО.

Директор Інституту Ірина Ключковська, що теж займається волонтерством, зазначає:

– На щастя, маємо тисячі й тисячі людей в Україні та поза нею, які відчувають духовну потребу допомагати, підтримувати, жертвувати. Їх тисячі. Ними багатий український світ. Усюди, де є українці у світі, є добра воля творити добро для ближнього. Однією з таких подвижниць є Анна Хранюк.

Пані Анна – українка за походженням, до речі, дочка відомого літературознавця із Польщі Миколи Сивіцького. Водночас вона – відомий музикант, перекладач, багаторічний викладач української мови в Університеті імені Адама Міцкевича в Познані, співорганізатор щорічного фестивалю «Українська весна». Ця знана громадська діячка нині активно займається волонтерською діяльністю, підтримуючи сім’ї героїв Небесної Сотні, учасників АТО, постраждалих у війні з Росією, а також гостинно приймає їх на відпочинок у своєму обійсті.

– Нам колись також допомагають добрі люди, – наголосила під час зустрічі Анна Хранюк. – Добро передається також у генах. Вірю, що українські діти, яким ми даємо трошки радості, колись стануть добрими людьми, які будуватимуть щасливу державу Вкраїну.

Волонтерство стало справою честі і духовною потребою не лише для Анни, але й для тисяч людей, про що говорили проректор Львівської політехніки Роман Корж, громадські діячі, волонтери, представники церкви з України та з-за кордону. Звернулася до присутніх із вдячним словом й авторка поезії «Мамо, не плач» Оксана Максимишин-Корабель із Португалії.

вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів вшанування волонтерів