У Львівській політехніці відбувся тренінг «Управління продуктивністю працівників»

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з тренінгу

Школа лідерства університету у 2023 році продовжує організовувати тренінги для працівників. У першому цьогорічному занятті «Управління продуктивністю працівників» узяли участь керівники структурних підрозділів, зокрема завідувачі кафедр. Вони мали можливість проаналізувати методи впливу керівника на покращення результатів роботи своїх команд, дізнатися, що сучасні підходи менеджменту персоналу передбачають формування культури діалогу – коли керівник постійно комунікує з підлеглими, моніторить їхню результативність, за потреби надає необхідну підтримку, аргументує взаємозв’язок «результат–винагорода», а також допомагає працівникові визначати пріоритети професійного розвитку, ставити цілі на окреслений майбутній період. Під час тренінгу його учасники розглянули різні інструменти, зокрема методологію SMART, каскадування цілей, розроблення плану конкретних дій. Особливу увагу акцентували на функції менеджменту контролю.

– Під час обговорення різних ситуацій та обміну досвідом керівники дійшли висновку, що тотальне контролювання призводить до втрати самостійності та відповідальності працівника, прихований контроль породжує розчарування, а контролювати з причини недовіри чи підозри не можна, – зауважує координаторка Школи лідерства, завідувачка відділу навчання та розвитку персоналу Надія Любомудрова.

Також учасники розглянули різні види зворотного зв’язку як елементу системи управління продуктивністю працівників, проаналізували, які з них конструктивні, а які, натомість, неефективні.

Особливе зацікавлення викликала модель цілепокладання: добре сформульований результат (ДСР) – це набір критеріїв опису мети, виконання яких дозволяє легко її досягати. Більшість учасників тренінгу зауважили доцільність цього методу і висловили готовність використовувати його на практиці.

Наступне заняття Школи лідерства заплановане на 16–17 березня.

Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу Фото з тренінгу