У Львівській політехніці відбулася зустріч з випускником ІТРЕ Павлом Матієшиним, який розповів про свій шлях у професію

Роксолана Семчишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі

Кафедра електронної інженерії Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки спільно з групою зв’язків з випускниками організували зустріч з нашим випускником Павлом Матієшиним. Нині він обіймає посаду керівника відділу в компанії Lemberg Solutions і має свою команду з 25 інженерів. Захід відбувався у межах проєкту «Запитай випускника».

– Багато абітурієнтів чи студентів не цілком здатні зрозуміти, в чому далі полягатиме їхня діяльність і яким буде їхній професійний шлях. Тому дуже корисно побачити досвід випускників, які можуть поділитися своїми історіями і надихнути, – зазначила координаторка групи зв’язків із випускниками відділу маркетингу Львівської політехніки Оксана Гордійчук.

Павло Матієшин захоплювався радіотехнікою ще змалечку, адже йому неабияк подобалась електроніка, невдовзі зрозумів: це його поклик. Вступивши до університету на кафедру радіоелектронних пристроїв та систем, він, як і більшість, не відразу знав, який напрям для себе обере, але вже на третьому курсі зацікавився виробництвом дозиметрів. Згодом його талант помітив доцент кафедри РЕПС Спартак Маньковський і запропонував роботу в компанії, що на цьому спеціалізується.

– Мою першу роботу запропонував мені викладач – він побачив, що я цікавлюся дозиметрами, і запросив спробувати себе на роботі, де він працював. Я сподобався керівництву, і мене працевлаштували, тобто я з третього курсу вже працював і паралельно навчався. Тоді я розробив близько семи приладів, які досі продаються і їх використовують служби Національної гвардії України для виявлення радіоактивних речовин і для різного роду сигналізації, – поділився Павло Матієшин.

Після дев’яти років плідної праці Павло влаштувався в компанію Lemberg Solutions. За його словами, відразу ж обійняв посаду керівника відділу.

– Майте на увазі, що у Львові дуже обмежене число компаній, які беруть «нових» людей. Здебільшого всі всіх знають, всі колись працювали разом. Дуже класно, якщо вас хтось порекомендує, адже зі мною так і трапилось, – розповів про свій досвід випускник.

Наприкінці зустрічі Павло Матієшин дав політехнікам кілька важливих порад з власного досвіду, набутого за роки, наголосивши на важливості наполегливості, самодисципліни та постійного самовдосконалення у процесі навчання:

  • у Львівській політехніці немає «непотрібних» предметів – усе, що вивчаєте, знадобиться;
  • дослухайтеся до викладачів, підтримуйте з ними зв’язок, адже саме викладачі є тими людьми, що можуть вам запропонувати роботу в компаніях, де вони паралельно працюють;
  • вчіть мови програмування;
  • розробляйте свої прилади, адже це ваша візитна картка;
  • пробуйте себе в багатьох сферах – тільки тоді дізнаєтеся, що вам до вподоби;
  • будьте активні й розвивайте свій талант – це цінують;
  • вивчайте англійську, адже високої зарплати без неї не отримуватимете;
  • пробуйте не лише вчитись, а й паралельно працювати;
  • не бійтеся помилятись – це ваш досвід;
  • читайте багато книг з програмування, електроніки;
  • зростайте поступово, адже навчатиметесь усе життя.
Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі