У Львівській політехніці відбулася зустріч із випускницею ІАРД, дизайнеркою Анною Горинь (Ісаковою)

Анна Зіганшина, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із зустрічі у Львівській політехніці

24 травня 2023 року в межах проєкту #дизайнбургер відбулася зустріч із випускницею кафедри дизайну та основ архітектури, практикуючою дизайнеркою інтер’єрів Анною Горинь (Ісаковою). Під час заходу гостя розповіла майбутнім колегам про специфіку роботи у сфері дизайну та розкрила кілька професійних секретів.

«Я знайшла роботу до душі. Від кожного проєкту маю нереальне задоволення, особливо коли бачу кінцевий результат і щасливі обличчя замовників. Дуже часто наша співпраця продовжується. Дизайнер – професія, яка потребує постійного навчання та самовдосконалення. Насамперед ви маєте бути готові до всіх викликів на вашому шляху. Навчання в університеті дає базу. Такі предмети, як історія мистецтва та архітектури, кольорознавство, основи композиції, допоможуть вам у майбутньому. Де ж знайти натхнення? Передусім подивіться на світ навколо вас. Ви можете надихнутися заходом сонця, оригінальним дизайном стільців у закладі, новим містом і його архітектурними пам’ятками. Усе це можна перетворити на унікальну ідею», – зазначила спікерка.

Спілкування студентів із випускницею Анною Горинь (Ісаковою) тривало близько двох годин. Зокрема, дизайнерка поділилася своїм практичним досвідом і лайфхаками для пошуку перших замовлень.

«Найперше розповідайте про себе всім друзям і знайомим. Що більше людей знає, що ви дизайнер, то вища ймовірність, що про вас згадають, коли плануватимуть ремонт. Коли до вас нарешті звернеться хтось зі знайомих чи рідних, вони захочуть поглянути, що ви вмієте. Студентські роботи рідко викликають довіру. Тому беріть будь-яку новобудову, скачуйте планування квартири, яка вам подобається, і робіть дизайн для уявних замовників. Придумайте, хто ці люди, що вони хочуть і що їм потрібно. Далі стукайте у двері, які вас цікавлять. Також надсилайте резюме у студії, пишіть іншим дизайнерам, працюйте в суміжних сферах», – наголосила Анна Горинь (Ісакова).

Наприкінці зустрічі наша успішна випускниця дала студентам поради щодо побудови кар’єри в цій креативній і захопливій галузі.

Вища освіта робить із вас справді висококласного спеціаліста

Що дає вища мистецько-архітектурна освіта:

  • базу для розвитку;
  • знання історії мистецтва та архітектури;
  • знання у сфері композиції й кольорознавства;
  • уміння малювати вручну;
  • знання ергономіки.

Додаткова освіта. Курси, стажування, навчальні програми

Під час навчання в університеті треба шукати можливість стажування у студіях, навчання за програмами обміну студентів тощо. Що важливо:

  • знаходити додаткове навчання поза університетом (курси 3D-графіки, програмне проєктування і т. д.);
  • стажуватись у студіях, бути асистентами дизайнерів;
  • навчатися в дизайнерів, які вам подобаються.

Самовдосконалення, виставки, подорожі

Чи не найкраща частина освіти, але часто недооцінена. Вам треба:

  • постійно вчитися та відвідувати виставки, зокрема міжнародні, шоу-руми, презентації;
  • подорожувати як у межах країни, так і за кордон.

Важливо бачити красу довкола, фасади будинків, меблі в кафе та ресторанах, освітлення в магазинах і т. д. Усе це формує вашу дизайнерську надивленість.

Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці Фото із зустрічі у Львівській політехніці