У Львівській політехніці триває V Міжнародна конференція «Інноваційні технології у розвитку сучасного суспільства»

Ірина Мартин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з конференції

Організував конференцію Інститут просторового планування і перспективних технологій спільно з інституціями Польщі, Болгарії, Словаччини.

Захід розпочався з ушанування пам’яті загиблих у цій війні, зокрема випускника ІППТ Михайла Турчина.

Учасників привітав перший проректор Львівської політехніки Олег Матвійків, а також голова організаційного комітету, директор ІППТ Йосиф Хром’як, який наголосив на тому, що конференція відбуватиметься у руслі тематики безпекових викликів у сучасних умовах воєнного стану, які створило широкомасштабне вторгнення росії на територію України.

На пленарному засіданні – «Безпекові виклики в сучасних умовах воєнного стану: фінансова, енергетична, продовольча територіальна та ІТ безпеки» – виступила заступниця директора ІППТ Ганна Олексюк, яка акцентувала на основних підходах до формування фінансової безпеки на основі енергетичної, продовольчої та комунікаційної складової.

Про особливості безпеки територій і забезпечення надважливих питань управління районом і територіальними громадами розповів голова Червоноградської районної воєнної адміністрації Андрій Дяченко. Директор з інформаційної безпеки SoftServe Андріан Павликевич зосередився на питанні інформаційної безпеки та розвитку ІТ-сфери як надважливої в умовах сучасної інформаційної війни.

Директорка департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Гетьман та керівник ТзОВ «Шувар-інвест» Сергій Антончик розкрили проблематику продовольчої безпеки. А питання енергетичної безпеки та можливості альтернативних джерел енергії прозвучали у виступі директора «Укрдизайнгруп» й енергетичної компанії «Екоенергетична альтернатива» Ігоря Кузьмака.

Проблематику ефективного просторового планування, що є основою забезпечення комплексних підходів до безпеки територій громад, порушив завідувач кафедри архітектурного проєктування Інституту архітектури та дизайну Микола Габрель.

Далі учасники конференції працювали у секції «Інноваційні ІТ-технології», де обговорили використання сучасних інформаційних технологій для екологічного моніторингу території України, технологій штучного інтелекту в сучасному суспільстві, особливості розробки різних програм, побудову інформаційної системи оцінки якості харчових продуктів тощо.

Завтра, 6 жовтня, конференція продовжить роботу у двох секціях – «Інновації в економіці, фінансах і маркетингу» та «Соціально-гуманітарний розвиток інформаційного суспільства в умовах воєнного стану».

Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції Фото з конференції