У Львівській політехніці провели воркшоп з арттерапії для студентів

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото з воркшопу

У головному корпусі Національного університету «Львівська політехніка» відбулася зустріч із дизайнеркою та психологинею Анастасією Сороковою, яка провела відкритий воркшоп з артерпії.

Це вже дев’ятий воркшоп у Політехніці серед серії лекцій для дизайнерів #дизайнбургер. Під час заходу студенти, які опановують дизайн та архітектуру, вчилися малювати предмети через відчуття: із заплющеними очима торкалися різних речей, які потім намагалися відтворити на папері.

— Цей воркшоп з арттерапії ґрунтується на методиці школи Баугауз (одна з провідних художніх шкіл, де зародився дизайн). У цій школі було дуже багато занять, які схожі на арттерапію, медитацію, йогу. Цей воркшоп вчить не лише генерувати ідеї і бути у творчому процесі, а й знімати ментальну напругу. Адже задіяна дрібна моторика рук, яка очищає наші думки і повертає в момент «зараз», щоб малювати через відчуття. Студенти малювали навпомацки. Вони не бачили очима того, що малюють, лише їхні руки «бачили» і слугували інструментом, який вивчав предмет, допомагав мозку викликати асоціації, зрозуміти, що це, і намалювати. Користь таких занять найперше в тому, що вони знімають ментальну напругу, розслабляють. Також вони допомагають з’єднатися зі своїми відчуттями й асоціаціями, а асоціації — це вічний двигун творчості, — розповіла Анастасія Сорокова.

Цікаво те, що Анастасія має дві освіти: вивчала дизайн у Львівській політехніці та психологію в УКУ. Зараз вона поєднує ці дві спеціальності і проводить різноманітні терапевтичні воркшопи.

Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу Фото з воркшопу