Проректор Роман Корж: «У Львівській політехніці є всі передумови для запровадження дуальної освіти»

Наталія ПАВЛИШИН, Центр комунікацій Львівської політехніки
Роман Корж

Одним із пріоритетних завдань для Львівської політехніки є вихід на європейський рівень в освіті. Кілька років поспіль триває активна робота над запровадженням дуальної освіти в нашому університеті. Основним етапом є створення нормативної бази, яка сприятиме розширенню можливостей для налагодження співпраці з фірмами та підприємствами.

Ми вже напрацювали нормативну базу, зокрема є створене і затверджене тимчасове положення про запровадження елементів дуальної освіти в Політехніці. Зараз плануємо випрацювати різні схеми роботи, щоб випробувати, які найкраще підходитимуть для нашої системи освіти. Елементи дуальної освіти запроваджуватимемо поки що в окремих інститутах. Така система навчання, вже почала діяти в ІЕСК на кафедрі теплоенергетики, теплових та атомних електричних станцій, в ІНЕМ на кафедрі обліку та аналізу, в ІКНІ на кафедрі систем штучного інтелекту, в ІІМТ на Кафедрі механіки та автоматизації машинобудування, в ІППО на кафедрі теоретичної та практичної психології та на кафедрі журналістики та засобів масової комунікації, ― розповів проректор з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Роман Корж.

Таку схему впроваджуватимуть поступово. Та вже зараз на різних напрямах є укладені тристоронні угоди студент ― підприємство ― університет.

Розраховуємо, що за системою дуальної освіти навчатимуться студенти 2-4 курсів і магістранти. З ними ведемо роз’яснювальну роботу, адже на них лягає більша відповідальність і, зрештою, відкривається більше можливостей здобути практичні навички за спеціальністю. Для такого навчання компанії спільно з дирекцією інституту відбиратимуть студентів, ―­ наголосив Роман Орестович.

Передбачено, що практичну компоненту, яка повинна бути в умовах дуальної системи, студенти матимуть впродовж всього навчання.