У Львівській політехніці для студентів Університету працює Клуб дипломата

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото із засідання клубу

Вже другий семестр у Львівській політехніці працює Клуб дипломата, створений проєктним відділом Колегії та профкому студентів і аспірантів у співпраці з Колегією та профбюро студентів Інституту гуманітарних та соціальних наук. До його організації залучені студенти кафедри політології та міжнародних відносин ІГСН.

Упродовж останнього місяця було проведено три зустрічі: з молодими й перспективними діячами Святославом Юрашем та Андрієм Панасюком і досвідченим дипломатом Сергієм Корсунським.

Зокрема, Святослав Юраш, народний депутат України, докладно розповів про роботу в межах Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва. Він наголосив на перспективних напрямах співпраці України з іншими державами, а також визначив основні виклики. Крім того, студенти дізналися більше про діяльність Верховної Ради і народних депутатів

Натомість Андрій Панасюк, радник голови Львівської обласної військової адміністрації з питань молодіжної політики, поділився своїм досвідом у створенні та участі в Молодіжній раді Львівщини. Студенти отримали корисні поради про те, як зробити діяльність Ради ефективною та залучити якнайбільше молоді до цього органу.

Справжній фурор спричинила зустріч із Надзвичайним і Повноважним Послом України в Японії Сергієм Корсунським. До заходу єдналося 80 учасників, серед яких студенти не лише Львівської політехніки, а й Львівського національного університету імені Івана Франка та Віденського економічного університету. Присутні отримали неймовірний заряд знань, адже пан Посол відповів на всі запитання, пояснив міжнародні процеси з їхніми причинами та наслідками, розказав про неймовірну підтримку Японією України. Крім того, учасники почули вагомі аргументи, чому Східний регіон має бути стратегічним для України в розвитку міждержавної співпраці.

Загалом, усі присутні на зустрічах залишились задоволеними, адже теми дискусій були захопливими й актуальними, а спікери з радістю відповідали на всі запитання студентів. Атмосфера була тепла та невимушена, що допомогло спікерам і присутнім отримати користь і насолоду від зустрічей.

Клуб дипломата не зупиняється, продовжує свою діяльність і готує нові заходи. Всю актуальну інформацію можна знайти у телеграм-каналі та інстаграм-сторінці клубу, аби дізнаватися про події першими.