Енергія сонця на службі у хмельницьких політехніків: у коледжі власними силами змонтували сонячну електростанцію

Хмельницький політехнічний коледж Львівської політехніки
 сонячна станція на даху Хмельницького політехнічного коледжу

Потужна сонячна станція цими травневими днями з’явилася на даху другого корпусу Хмельницького політехнічного коледжу Національного університету «Львівська політехніка». Хмельницькі політехніки – перші й поки що єдині в Україні власними силами змонтували та налагодили роботу доволі складного технічного обладнання

На даху навчального закладу встановлено 60 сонячних панелей загальною потужністю 22,5 кВт·год, які будуть генерувати близько 3 000 кВт·год електроенергії на місяць. У короткі терміни обладнано лабораторію, де три інвертори перетворюють постійний електричний струм, який виробляють сонячні елементи, у змінний струм із напругою 220 вольт.

Сонячна станція в коледжі передбачає не лише економію електроенергії через власне виробництво, але й потужний навчально-інноваційний засіб, який обов’язково вплине на поліпшення освітнього процесу. Поєднання міцних теоретичних та практичних знань забезпечать політехнікам успіхи у професійному майбутті та сприятимуть розбудові сильної незалежної України. З огляду на те, що альтернативні джерела енергії стали популярними, на ринку праці зростатиме потреба у фахівцях. Саме тому у Хмельницькому політехнічному коледжі з нового навчального року вводять обов’язковий предмет «Альтернативні джерела енергії».

Станція стане майданчиком для проведення практики студентів – електрорадіовимірювальної за спеціальністю «Комп’ютерна інженерія» і вимірювально-налагоджувальної за спеціальністю «Прикладна механіка». Та найголовніше, що використання сонячної станції внесе суттєві зміни в покращення навчального процесу і буде використано для викладання низки предметів.

Бути успішним – це, насамперед, вчасно приймати управлінські рішення, що впливають на ефективну роботу закладу під час кризових явищ в економіці України. Хмельницькі політехніки не лише йдуть в ногу з часом, а й працюють на перспективу. Економне використання електроенергії і впровадження альтернативних джерел стане одним із важливих елементів, який забезпечить навчальному закладу гарні перспективи в наданні освітніх послуг і допоможе стати більш енергонезалежними.

сонячні батереї