У Хмельницькому політехнічному коледжі відбулося зібрання представників ЗФПО та Офісу Президента

Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки
Фото із заходу

Нові реалії вимагають нових рішень та активних дій – головний лейтмотив поважного освітянського зібрання у Хмельницькому політехнічному фаховому коледжі Львівської політехніки.

16 лютого в музеї навчального закладу відбулась нарада за участю керівниці відділу з питань освіти і науки Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України Світлани Кретович, проректора з науково-педагогічної роботи та соціального розвитку Національного університету «Львівська політехніка» Романа Коржа, директора Автомобільно-дорожнього фахового коледжу Львівської політехніки Михайла Брегіна, представниці громадської організації «Всеукраїнська Асоціація працівників ВНЗ І–ІІ рівнів акредитації», заступниці директора Київського фахового коледжу будівництва, архітектури і дизайну Тетяни Коси, голови Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Львівської області Романа Дадака, директора Маріупольського будівельного фахового коледжу Антона Білая та інших представників закладів фахової передвищої освіти України.

З доповіддю на тему «Організація безпечного освітнього простору в закладах фахової передвищої освіти в умовах російської агресії» виступив голова Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Хмельниччини, директор Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка», доктор економічних наук, доцент, «Заслужений працівник освіти України» Вадим Овчарук. Він розповів про досвід роботи очолюваного ним закладу в період дії військового часу, створення в перший день повномасштабного вторгнення росіян Штабу опору, який надає всебічну допомогу військовим і постраждалим від війни. Очільник коледжу наголосив на співпраці Штабу опору з міжнародними благодійними організаціями та залученні коштів через власний благодійний фонд на потреби армії.

Аналізуючи діяльність закладів фахової передвищої освіти, Вадим Володимирович закликав учасників зібрання до більш активної участі у протистоянні ворогу. Він зазначив, що ще на початку збройної агресії проти нашої країни була озвучена концепція діяльності сил опору. Саме представники фахової передвищої освіти, наголосив доповідач, як патріоти, як стратеги, як спеціалісти в технічних та організаційних напрямках мають зайняти цю важливу нішу, адже війна переходить у затяжну фазу й від кожного залежить, як швидко та якою ціною ми виборемо нашу Перемогу.

Виступаючи на нараді, очільниця головного управління вищої освіти і освіти дорослих Директорату фахової передвищої, вищої освіти, завідувачка відділу з питань освіти і науки Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу Президента України Світлана Кретович підсумувала, що заклади фахової передвищої освіти в умовах російської агресії працюють надзвичайно продуктивно, проявляють гнучкість і вміння приймати сміливі управлінські рішення. Хмельницький політехнічний фаховий коледж Львівської політехніки є визнаним лідером серед освітянської спільноти, має успішні показники за багатьма освітянськими параметрами та є потужним волонтерським центром. Саме тому керівнику навчального закладу на День Незалежності у 2022 році було присвоєно звання «Заслужений працівник освіти України». Під час наради Світлана Сергіївна вручила Вадимові Овчаруку Почесну відзнаку Міністерства освіти і науки України та подякувала за багаторічну, плідну роботу на благо України.

Докладніше – на сайті Хмельницького політехнічного фахового коледжу.