«Аудиторії» – 71 рік: 8 жовтня освітній студентський тижневик вчергове святкуватиме День газети

Наталія Павлишин, тижневик «Аудиторія»
День газети

Цьогоріч нашому тижневику «Аудиторія» – 71 рік. Правда ж, вражає? Це дуже багато для студентського видання! Повірте, аналогів у нашій країні точно нема.

Та знаєте, у чому унікальність студентської газети? Вона ніколи не старіє. Скільки б часу не минуло, які не були б перипетії ззовні, але студентський запал, молодеча енергія не дає просто плисти за течією. А навпаки, змушує постійно бути в тонусі та в курсі всіх молодіжних трендів, рухатися так само невпинно, як вирує університетське життя, щороку наповнюючись свіжими силами.

Бути завжди в центрі студентського й університетського життя, розвиватися разом із тими, для кого працюєш, старатися відповідати всім викликам часу, вміти радіти разом із молоддю, уболівати за її успіхи чи співпереживати в хвилини непевності – це далеко не все, що завжди робили й роблять журналісти тижневика «Аудиторія».

8 жовтня – День газети – завжди особливий, бо стає своєрідним підсумком зробленого й новим дороговказом. А яким цей рух буде, які шляхи обиратимемо, куди треба буде бігти стрімголов, щоб устигнути побачити і нафотографувати якомога більше – залежить виключно від студентів. Саме ваші зацікавлення та захоплення здебільшого є орієнтирами в обранні тем, стилів статей. Та, зрештою, ті, хто старається урізноманітнити університетське життя, внести в студентські будні драйв різноманітними заходами – освітніми, культурними, розважальними, знають, що саме зі сторінок нашої газети про ці старання дізнаються всі. Адже «Аудиторія» живе в унісон зі студентами і завжди поруч із ними.

Чого, на Вашу думку, бракує нашій газеті?

Ірина Романовська, магістрантка другого курсу ІГСН:
«Ілюстрацій та молодіжності»

Мені найбільше подобається те, що в газеті є анонси майбутніх подій. Бо не завжди вдається відстежувати все, що відбувається в Політехніці. Та й тут максимально консолідована інформація про життя університету за цілий тиждень. Позитивно і приємно бачити ті заходи, до організування яких причетна. Особливо радію, коли бачу себе на світлині, хоча це буває нечасто. Узагалі, хотілося б більше ілюстративного матеріалу. Електронний варіант мені більше подобається, бо він кольоровий. Хочеться більше руху, щоб газета була більш молодіжна. Бо іноді є статті, які читаєш і розумієш, що це не буде цікаво студентам, а просто ода якомусь докторові наук. А загалом усе гарно.

Олена Харгелія, заступник директора Науково-технічної бібліотеки:
«Більше інформації про бібліотеку та книжки»

Мені бракує повідомлень про книжкові видання нашої Політехніки. Завдяки промоції нових видань можна було б дізнаватися, як розвивається наука, із чим працюють наші студенти. Також хотілося б тематичних досліджень, хоча б раз на місяць робити відкриття історичних фондів. Привернути таким чином увагу й до бібліотеки зокрема та науки загалом. Адже успіх університету залежить від трьох складників: сильного викладацького складу, цікавих студентів, які прагнуть пізнавати нове, і доброї бібліотеки. А взагалі мені подобається газета.

Марта Капериз, студентка четвертого курсу ІНЕМ:
«Хотілося б кумедних історій зі студентського життя й більше фото»

Мені подобаються історії успішних студентів – хтось переміг у якомусь конкурсі чи проекті, хтось кудись поїхав, щось дізнався нове. Це надихає та демонструє, що в університеті є багато можливостей. Також цікаво, коли на сторінках газети висвітлюють події, які стосуються цільової аудиторії – студентів. А ще мені подобається, коли розповідають про міжнародну співпрацю. А для студентської організації BEST, до якої входжу, газета є певним мірилом результатів роботи. Бо саме з її сторінок студенти дізнаються про наші заходи. Читати про професорів не дуже цікаво, хоча, розумію, що це теж має бути. А загалом, хотілося би більше фотографій, рубрики з кумедними історіями зі студентського життя.

Данило Сороковий, студент четвертого курсу ІНЕМ:
«Добре інформаційне джерело, ще б трохи кольору»

Газета «Аудиторія» потрібна студентам. Адже висвітлює всі події, де задіяна активна молодь. Крім того, це важливе інформаційне джерело, з якого студенти дізнаються про всі можливості, які є в Політехніці для саморозвитку. Часто саме успіх інших, про який дізнаємося зі статей, стимулює та заохочує до активності. Як на мене, то хіба що бракує більше кольору на сторінках.

Ірина Романовська, магістрантка другого курсу ІГСН Олена Харгелія, заступник директора Науково-технічної бібліотеки Данило Сороковий, студент четвертого курсу ІНЕМ