Центр правових досліджень ґендерної рівності започаткував освітню кампанію «Не мовчи – долаємо насильство разом»

Центр правових досліджень ґендерної рівності Львівської політехніки
Фото із заходу

Центр правових досліджень ґендерної рівності Інституту права, психології та інноваційної освіти Національного університету «Львівська політехніка» започаткував освітню кампанію «Не мовчи – долаємо насильство разом». Вона передбачає організацію та проведення різноманітних заходів, включно із семінарами, тренінгами, круглими столами, нетворкінгами.

Основною метою кампанії є привернення уваги студентської молоді до проблеми домашнього насильства, створення відкритого й підтримувального середовища, що сприятиме формуванню розуміння ролі кожного у боротьбі й запобіганні явищу домашнього насильства.

У рамках кампанії керівниця Центру правових досліджень Ірина Андрусяк 8 травня 2024 року відвідала студентів-правників Львівського національного університету природокористування з гостьовою лекцією на тему «Правові заходи запобігання домашньому насильству в Україні».

У своїй лекції спікерка ознайомила присутніх із правовими заходами запобігання домашньому насильству в Україні та проблемами, які виникають під час застосування цих заходів. Ірина Андрусяк зазначила, що повномасштабна війна в Україні суттєво збільшила кількість випадків домашнього насильства через зростання стресових ситуацій та напруги в суспільстві. Окрему увагу було зосереджено на висвітленні проблеми домашнього насильства, від якого потерпають діти. Саме тому дуже важливим є розширення можливостей доступу до захисту й підтримки для постраждалих, підвищення обізнаності громадськості щодо проблеми домашнього насильства та забезпечення якісного функціонування спеціалізованих служб для надання допомоги.

Студентська аудиторія – це велика та впливова група, яка може поширити усвідомлення про проблему і сприяти її розв’язанню. Сьогодні студенти можуть бути активними агентами підтримки для потерпілих від домашнього насильства у своєму оточенні. Вони можуть озвучувати, підтримувати й консультувати щодо доступності ресурсів та послуг для допомоги.

Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу