Для студентів кафедри МПА провели HR-практикум у Львівському центрі зайнятості

Надія ЛЮБОМУДРОВА, ІНЕМ Львівської політехніки
галузевий ярмарок вакансій

У межах угоди про співпрацю між кафедрою менеджменту персоналу та адміністрування Інституту економіки та менеджменту і Львівським міським центром зайнятості студенти кафедри під керівництвом доцентів кафедри Лесі Струтинської та Надії Любомудрової відвідали галузевий ярмарок вакансій, де ознайомилися з роботою Центру. Провідний фахівець з питань профорієнтації відділу активної підтримки безробітних Львівського МЦЗ Юлія Онисько розповіла про функції працівників Центру, спектр послуг пошуку роботи, які надають громадянам, підбір персоналу на вакансії, які відкривають роботодавці.

Студенти, які обрали спеціалізацію «Управління персоналом і економіка праці», мали можливість побачити, які процеси сьогодні відбуваються на ринку праці, як працюють кар’єрні радники, супроводжуючи безробітних у пошуку роботи. майбутні менеджери з персоналу промоніторили наявні вакансії через тачскріни, електронні банкомати пошуку вакансій, і виявили, що найчастіше роботодавці потребують фахівців робітничих професій, які часто є навіть вище оплачуваними, аніж службовці/управлінці. Наприклад, для слюсаря з ремонту автомобілів пропонують заробітну плату від 10000 грн. щомісяця.

Зі слів Юлії Онисько дізналися, що сучасний HR-менеджер повинен добре знати трудове законодавство, орієнтуватися у сучасних методиках тестування на профпридатність. Звичайно, студенти скористалися нагодою пройти такі тести, щоб розуміти, в якому напрямі розвивати свої навички. Та й викладачів кафедри МПА зацікавила методика тестування МВКУ, що виявила їхні головні комунікативні установки. На питання, кого сьогодні потребують роботодавці, пані Юлія відповіла:

– Однозначно, всі хочуть якісних фахівців у своїй індустрії. Досвід роботи схвалюють. Диплом про освітньо-кваліфікаційний рівень обов’язково беруть до уваги, причому у пріоритеті – дипломи державних вишів. Інформація для студентів-політехніків – охочі пройти тестування можуть зробити це безпосередньо у Львівському МЦЗ.

галузевий ярмарок вакансій галузевий ярмарок вакансій галузевий ярмарок вакансій галузевий ярмарок вакансій галузевий ярмарок вакансій