Темінь і світло від Rockoko: гурт, у якому грають двоє випускників Політехніки, вже має дебютний альбом

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
гурт Rockoko

Дебютний авторський альбом DARK & LIGHT, гурту, в якому грає двоє випускників Львівської політехніки, від 31 січня доступний на всіх музичних платформах. Хлопці йшли до цього чотири роки і ось – 12 композицій авторської музики, важкої і легкої, емоційно наснаженої.

Перша авторська композиція, яка не ввійшла до альбому, з’явилася 2014 року й називалася «Пам’яті Небесної Сотні». Вона започаткувала появу нових творів різної тематики. Не все написане ввійшло до альбому – деякі композиції було відкинуто ще на стадії розгляду нот. Загалом же альбом вийшов дуже концептуальний, поєднавши в собі певну дуальність. Його темний бік – треки такі, що беруть за живе й доводиться згадувати «Апокаліптику» – звучить рок, хеві-метал, і світлий – мажорні, танцювальні, з елементами панку, джазу, навіть поп-музики композиції.

На запис альбому в загальному пішло два роки – записували в ALLY Music , коли була можливість, – розповідає учасник гурту, віолончеліст Володимир Котляров, – результатом задоволені. Саунд-продюсером виступив Михайло Олійник. До записаного зробили постпродакшн – додали звукові ефекти, мастерінг – обробили матеріал так, як хотіли б, щоби його почув слухач – розставили акценти, визначили, де буде більше басів, а де звучання тихіше. Допомагав у цьому київський звукорежисер студії «211», який працював із Джамалою й іншими відомими виконавцями, Віталій Телезін.

Наприкінці лютого альбом вийде і на фізичних дисках – двох CD. Кожна композиція міститиме опис, який допоможе слухачеві свої музичні асоціації щодо неї скерувати в потрібне русло. Кожна композиція матиме й графічні ілюстрації, гурт публікуватиме їх також у соцмережах. Придбати диски можна буде в березні, під час концерту-презентації.

Три композиції з «темної сторони» написав Володимир Котляров, решта – Михайло Романишин. Страх, смуток, злість, розчарування або безтурботність, радість, захоплення – слухачу вирішувати, що саме з багатого емоційного спектра альбому впускати у свої вуха й душу.

Композиція Crime розповідає про бунтарські хвилі в часи панккультури, з яких зароджувалися революції. Escape from the Gellert Hill – це особлива, драматична історія – ідею треку Володимиру навіяла подорож до Будапешта. Вона розповідає про угорського священнослужителя Геллерта, який допомагав королю боротися з язичниками й поширювати християнство на півдні Угорщини, та потім, коли короля не стало, язичники помстилися йому і скинули в бочці з цвяхами з гори. Disconnection – твір про те, що коли тебе дістав смартфон, то треба з нього вийти й насолоджуватися навколишнім життям. Яке це життя прекрасне, власне природа – через політ у сні нам показує композиція Around the World.

Решта слухацьких вражень – за вами.

авторський альбом DARK & LIGHT