Сучасні методи викладання на кафедрі інформаційних систем і технологій ІППТ

Кафедра інформаційних систем і технологій Львівської політехніки
Фото з відвідин Варшавської політехніки

У червні на кафедрі інформаційних систем і технологій Інституту підприємництва та перспективних технологій Львівської політехніки відбулися науково-методичні семінари, на яких завідувач кафедри Андрій Лагун поділився досвідом, отриманим у межах проєкту NAWA New methods of teaching in practice (Варшавська політехніка, Польща).

У воркшопах, проведених Варшавською політехнікою, брали участь викладачі Київської та Львівської політехніки і 8 команд студентів з Норвегії, Швеції, Іспанії, Німеччини, України, Польщі, які навчаються для здобуття рівня підготовки «магістр» чи «доктор філософії». Для участі в конкурсі проєктів команди за допомогою таких методів, як Problem-Based Learning, Design Thinking, Buisness Model Canvas, Team Building, створювали проєкти за тематикою «Розумні стійкі міста і спільноти: Прихована загроза або нова надія» (Smart Sustainable Cities & Communities: Phantom Menace or New Hope).

На семінарах кафедри було розглянуто практичні аспекти командних методів навчання Problem-Based Learning, Design Thinking і Double Diamond, орієнтованих на створення ІТ проєктів командами з учасників, які здобувають освіту в різних галузях знань, а саме ІТ фахівцями, економістами та дизайнерами. Було зазначено, що особливості побудови навчально-наукового Інституту підприємництва та перспективних технологій, який складається з економічних та ІТ-кафедр, дають змогу формувати команди студентів для участі у подібних міжнародних проєктах.

На кафедрі також заплановано використання розглянутих інноваційних методів у навчальному процесі, зокрема під час проведення практичних занять та виконання дипломних робіт.

Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки Фото з відвідин Варшавської політехніки