Сучасне обладнання компанії Mitsubishi Electric – запорука високої якості навчання студентів ІЕСК

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
Обладнання від Mitsubishi

Продовжуючи співпрацю з Львівською політехнікою, компанія Mitsubishi Electric на початку липня передала до Університету другу частину обладнання для лабораторії автоматизації та робототехніки – комірку з роботом DELTA.

Як вже повідомляли, на початку квітня компанія Mitsubishi Electric Corporation передала Національному університету «Львівська політехніка» великий перелік сучасного обладнання для навчальних лабораторій на суму понад 70 тисяч євро, зокрема контролери, сенсорні панелі для оперативного керування процесами, серводрайвери та серводвигуни, частотні перетворювачі, а також два роботи: шестиосьовий робот-маніпулятор та чотириосьовий робот системи SCARA.

Надана комірка з роботом DELTA доповнить перелік отриманих промислових роботів і дасть можливість обладнати повнофункціональну лабораторію з вивчення промислових роботизованих систем. Як повідомив завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій Інституту енергетики та систем керування професор Федір Матіко, отримана комірка демонструє можливості робота Mitsubishi DELTA, який може виконувати швидкі операції збирання, пакування, сортування та є поширеним у сучасних роботизованих виробничих лініях. Загалом отримані роботи й інше обладнання є особливо актуальними для забезпечення дисциплін вибіркового блоку «Комп’ютерно-інтегровані системи керування робототехнічними комплексами» освітньої програми «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», яку реалізує кафедра АВКТ.

Непростим завданням було транспортувати цю комірку до Університету через її великі габаритні розміри (140×140×240 см). Завдяки тісним контактам директора Інституту енергетики та систем керування Андрія Лозинського з представниками підрозділу Mitsubishi Electric у Польщі та допомозі начальника відділу охорони праці Університету Володимира Шепітчака вдалося знайти відповідний транспорт і перевезти комірку до Львівської політехніки.

Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій працює над тим, щоб із вересня все отримане обладнання стало доступним для студентів.

Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi