Львівська політехніка отримала від Mitsubishi навчальне обладнання

Юрій Мартинович, Центр комунікацій Львівської політехніки
Обладнання від Mitsubishi

Компанія Mitsubishi Electric Corporation передала Національному університету «Львівська політехніка» навчальне обладнання на суму близько 70 тисяч євро.

Обладнання отримав Інститут енергетики та систем керування Львівської політехніки. Завідувач кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, професор Федір Матіко звернувся до Mitsubishi Electric Corporation із проханням оновити лабораторну базу, в компанії відгукнулися на запит університету. За сприяння ректора Львівської політехніки Юрія Бобала та Львівської обласної військової адміністрації техніка була доставлена з Німеччини до Львова.

Як зазначив директор Інституту енергетики та систем керування Андрій Лозинський, таких технічних комплексів ще не було в університеті. Йдеться про три роботи: перший – шестиступеневий робот-рука, другий – чотириступеневий робот системи SCADA, і третій – робот-павук системи DELTA. Перші два роботи вже доставлені до університету, третій робот наразі у Польщі, та його найближчим часом привезуть.

Крім згаданих роботів компанія Mitsubishi Electric Corporation передала кілька навчальних контролерів для програмування.

– Обладнання використовуватимуть для навчальних потреб, можливо, і для проведення наукових робіт. Це обладнання дасть змогу студентам, які навчаються на кафедрі автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій, освоювати робототехнічні комплекси, використовувані на виробництві, – зазначив Андрій Лозинський.

Уже найближчим часом обладнання буде змонтоване та стане доступним для студентів.

Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi Обладнання від Mitsubishi