Студенти спеціальності «Біомедична інженерія (інтернет речей)» ІТРЕ зустрілись із медичним фізиком з Австралії

Кафедра електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій
Фото із зустрічі

У рамках співпраці з Львівським онкологічним регіональним лікувально-діагностичним центром студенти спеціальності 163 «Біомедична інженерія (інтернет речей)» кафедри електронних засобів інформаційно-комп’ютерних технологій Інституту телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки зустрілися з медичним фізиком з Австралії, асоційованою професоркою Сіднейського університету, віцепрезиденткою Help Ukraine Group Наталією Суховерською, яка допомагає українським онкологічним центрам.

Пані Наталія розповіла про тенденції використання променевої терапії у лікуванні пацієнтів з онкологічними захворюваннями та питання щодо медичної фізики, радіаційної онкології та радіобіології.

Генеральний директор Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру Олег Дуда розказав про стратегію створення радіологічного хабу на базі онкоцентру та важливість співпраці з університетами для того, щоб в Україні зростала кількість професійних медичних фізиків. Олег Романович відзначив, що на базі їхнього медичного закладу проходять стажування студенти, які в майбутньому можуть стати затребуваними медичними фізиками.

Це дуже важливо, адже променева терапія, як і інші методики, потребує роботи в команді. Медичні фізики, які розраховують променеву дозу для пацієнтів, беруть участь у плануванні їхнього лікування та несуть величезну відповідальність. Тому вони повинні мати не лише теоретичні знання, а й серйозний практичний досвід, який готові забезпечити фахівці клініки.

Для студентів зустріч стала ще одним практичним кроком до отримання фахових знань у сфері променевої терапії, основи якої вони зараз опановують.

Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі Фото із зустрічі