Студенти кафедри архітектури та реставрації досягли успіху на конкурсі Steel Freeedom 2021

Кафедра архітектури та реставрації Львівської політехніки
На конкурсі Steel Freeedom 2021

27 листопада в рамках проведення Steel Freedom Architecture Festival 2021 відбувся фінал Steel Freeedom 2021, що визначив переможців цьогорічного студентського архітектурного конкурсу та найцікавіші проєкти на думку журі, партнерів і глядачів.

Організатором фестивалю Steel Freedom Architecture Festival та Національного студентського архітектурного конкурсу Steel Freedom є Асоціація «Український центр сталевого будівництва», місія якої – просування сталі як найкращого матеріалу в будівництві та реконструкції об’єктів нерухомості.

Перед студентами постали складні завдання, а саме: комунікація з реальним замовником, робота в команді, з технічним завданням, ділянкою, обмеженнями та чіткими дедлайнами кожного етапу конкурсу. Завданням конкурсу було: показати талант і величезний потенціал студентів архітекторів та проєктувальників, гучно заявити про себе, відкрити можливості для професійного росту й, звісно, створити неймовірні проєкти для топових замовників будівництва із застосуванням металоконструкцій.

Цього року у студентському архітектурному конкурсі Steel Freeedom було зареєстровано 135 команд (абсолютний рекорд за дев’ять років проведення конкурсу); було представлено 14 вищих навчальних закладів; розроблено 84 проєкти. До півфіналу обрано 74 команди, з них:

  • 40 проєктів у категорії створення проєкту бізнес-центру в м. Києві (замовник проєкту – девелоперська компанія UDP та КАН Девелопмент);
  • 34 проєкти у категорії створення проєкту культурного центру в м. Києві (замовник проєкту – Perfect Group та Riverside Development).

За результатами онлайн-голосування, в якому взяли учать понад 4300 користувачів, було визначено дві команди в номінації «Приз глядацьких симпатій». Одна із цих команд – C-617 – складалася зі студентів групи АР-46 кафедри архітектури та реставрації Національного університету «Львівська політехніка»: це Олександр Аврамук, Мар’яна Віхоть, Віталій Цимбалістий, Єлизавета Макінян, Андрій Андронійчук та куратор Андрій Штендера.

Також ця команда отримала майстер-клас із застосування новітніх технологій в будівництві (Trimble Connect / Rhino / SketchUp) та навчальні курси, які допоможуть студентам на початку їхньої професійної кар’єри.

Інша команда – C-951, яка складалася зі студентів кафедри архітектури та реставрації Львівської політехніки (Владислав Борейчук, Юлія Занько, Ольга Бойко, Олександр Гела), отримала запрошення від компанія AVR development відвідати місто Львів та об’єкти компанії з екскурсією від спеціалістів та авторів реалізацій, які поділяться своїми практиками та технологіями, застосованими під час будівництва:

Колектив кафедри архітектури та реставрації вітає студентів із перемогою та бажає подальших успіхів у професійній діяльності!

На конкурсі Steel Freeedom 2021 На конкурсі Steel Freeedom 2021 На конкурсі Steel Freeedom 2021 На конкурсі Steel Freeedom 2021