Студентки Політехніки були учасницями Global Summer Entrepreneurship Summit у Каліфорнійському університеті Сан Бернардіно

Кафедра адміністративного та фінансового менеджменту
Фото з візиту в США

14 студентів з декількох львівських вишів, зокрема семеро представниць Національного університету «Львівська політехніка», пройшли двотижневе стажування у Сполучених Штатах Америки в межах реалізації меморандуму про співпрацю, підписаного минулого року професором Юрієм Бобалом, ректором Львівської політехніки, і Томасом Моралесом, ректором Каліфорнійського державного університету Сан Бернардіно.

Студенти навчалися започаткуванню бізнесу та розвитку стартапів від лідерів у цій сфері, а також мали декілька зустрічей з конгресменами та сенаторами в урядовому кварталі Вашингтона.

На кафедрі адміністративного та фінансового менеджменту Інституту адміністрування, державного управління та професійного розвитку поспілкувалися з кількома учасницями програми про їхні враження та думки.

– Яка була ваша мотивація участі у програмі?

– Прочитавши оголошення про набір у програму, я не вагаючись подала заяву, оскільки це унікальна можливість для українських студентів здобути якісну короткострокову освіту в США у топовому університеті Каліфорнії. Це можливості обміну досвідом і створення проєктів для розвитку інновацій через вплив бізнес-середовища та освітньої компоненти. Дуже хотіла порівняти підходи до навчання в Україні та США. Впевнена, що кожен учасник знайшов у програмі свою персональну мотивацію, проте мотивацією для мене було те, що програма надає знання і розвиває навички, які необхідні для публічного службовця чи політика. Зокрема, зустрічі з представниками Конгресу США та представниками Посольства України у США дали змогу перейняти досвід і потренувати свої навички публічних виступів. Окремою мотивацією для мене було побачити США, повчитися в американському університеті й відчути цей дух американського життя, – Ангеліна Недошитко.

– Як відбувалися модулі, навчання?

– Навчання відбувалось дуже гармонійно, цікаво й інтерактивно. Завдання професорів було навчити нас новому та донести потрібний матеріал за короткий період – і в них вийшло на всі 100%. Робота в групах та індивідуально, обговорення тем, викладачі навіть радили, куди піти та які місця ще відвідати під час вільного часу, – Вікторія Андрухів.

– Що вам найбільше запам’яталося з навчального процесу?

– Основне, що я засвоїла, – це практичні навички ведення бізнесу та стратегічного планування. Програма також навчила мене ефективно працювати в команді, що є надзвичайно важливим для ведення бізнесу. Програма надала мені глибше розуміння того, як працює бізнес на міжнародному рівні, – Юлія Терлецька.

– Чи були нові знайомства, учасники з інших країн?

– На саміті ми мали унікальну можливість навчатися спільно з підприємцями з різних куточків світу. Серед них були представники Сеульського університету кібербезпеки з Кореї та американські студенти, – Анастасія Ковтун.

– Що вам запам’яталося з додаткової програми проєкту?

– Ми відвідали Garner Holt Production – підприємство, яке виготовляє аніматроніку, де мали можливість поспілкуватись із власником цієї компанії, побачити «залаштунки» анімаційної сфери та особливості роботи. Також ми мали можливість відвідати Universal Studios Hollywood та Santa Monica Beach. Окрім цього, ми мали вільний час, під час якого відвідали Лос-Анджелес та Лагуна-Біч, – Тетяна Оліховська.

– Розкажіть докладніше про вашу поїздку у Вашингтон.

– Визначною подією для мене як українки було відвідати Вашингтон та його всесвітньо відомі місця, особливо Капітолій – місце, яке є символом демократії та свободи, за які ми боремося щодня. Ще більш вагома подія – особисто зустрітися з конгресменами та звернутися з промовою-подякою до членкині Палати представників США Норми Торрес щодо підтримки України та закликом про подальшу співпрацю між країнами. Також була нагода відвідати Посольство України в США., – Анастасія Ковтун.

– Які ваші враження від програми?

– The Global Summer Entrepreneurship Program у California State University, San Bernardino, – неоціненний досвід. Загалом програма залишила не лише нереальні враження та спогади, але й подарувала мені крутих друзів. Дуже класно, що ми мали змогу побачити різні частини Америки – сумбурну Каліфорнію та спокійний Вашингтон, – Ангеліна Недошитко.

– Впевнений, що вже скоро учасники програми стануть наступними лідерами, які змінять нашу країни, зроблять її красивою та непереможною у всіх сенсах та сферах діяльності, – підсумував завідувач кафедри адміністративного та фінансового менеджменту, очільник Tech StartUp School Львівської політехніки Назар Подольчак.

Поїздка стала можливою за сприяння сім’ї Christopher Watson та адміністрації Каліфорнійського державного університету Сан Бернардіно.

Фото з візиту в США Фото з візиту в США Фото з візиту в США Фото з візиту в США Фото з візиту в США