Студентка кафедри ПМВ у рамках програми академічних обмінів NAWA відвідала Діжонський університет

Кафедра політології та міжнародних відносин Львівської політехніки
Фото з програми мобільності у Франції

Нещодавно студентка освітньої програми «Міжнародні відносини» кафедри політології та міжнародних відносин Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки Христина Яремко взяла участь у програмі академічних обмінів NAWA, в рамках якої відвідала Діжонський університет (м. Діжон, Франція).

Христина поділилася враженнями від програми:

– У липні я мала можливість бути учасницею проєкту FORTHEM Альянс «Парадигми мобільності: людська мобільність і міграція з давніх часів до наших днів» за підтримки Польської національної агенції академічних обмінів (NAWA) у Діжонському університету, місто Діжон, Франція.

Під час цієї літньої школи мені було дуже цікаво познайомитися з історією примусової та добровільної міграції у Європі, дослідити парадигми різних науковців щодо «німецької міграції» та міграції німецького населення на польські землі у ХІІІ столітті, а також вивчити процеси формування багатонаціонального та поліетнічного суспільства на північних берегах Чорного моря внаслідок планомірної міграції. Отримані знання були підкріплені наочним прикладом – відвіданням Музею образотворчих мистецтв у Діжоні, Археологічної зони Алезія та Центру інтерпретації Діжонського археологічного музею, де ми мали змогу розглянути переміщення артефактів і людей у Європі від доісторичних часів до Середньовіччя, проаналізувати бачення німецьких художників щодо французьких земель.

Проте найважливішим, на мою думку, була підготовка заключного студентського проєкту. Ми разом із дівчатами з України розповіли нашим міжнародним колегам про міграцію українців у Канаду в кінці ХІХ – початку ХХ століття. Також ми мали змогу розповісти більше про нашу державу, культуру і традиції під час неформального спілкування.

Моя участь у цій літній школі була надзвичайно важливим досвідом для мене. Я отримала глибоке розуміння історичних і сучасних аспектів міграції та зрозуміла, як ці процеси впливають на наш сучасний світ. Це був важливий етап у моєму професійному та особистому зростанні, який дав мені змогу поглибити знання та розширити світогляд.

Щиро дякую кафедрі політології та міжнародних відносин і Центру міжнародної освіти Львівської політехніки за таку чудову можливість!

Фото з програми мобільності у Франції Фото з програми мобільності у Франції Фото з програми мобільності у Франції Фото з програми мобільності у Франції