«Квітнева феєрія» приносить перемогу: студентка ІГСН одержала гран-прі всеукраїнського мистецького фестивалю

Наталя Яценко, тижневик «Аудиторія»
фестиваль «Квітнева феєрія»

Студентка третього курсу ІГСН Львівської політехніки Анна Чорна повернулася з міста Умань, де проходив І Всеукраїнський фестиваль вокально-хорового мистецтва «Квітнева феєрія – 2018», з найвищою нагородою – гран-прі.

Фестиваль відбувався в межах заходів із нагоди Всесвітнього дня Землі за підтримки кафедри музикознавства та вокально-хорових дисциплін УДПУ ім. П. Тичини. Його метою були популяризація вокально-хорового мистецтва серед молоді, відродження співочої культури, встановлення професійних і творчих зв’язків між колективами та створення умов для їх розвитку. Участь у конкурсі брали хори, ансамблі й вокалісти.

Пройшовши попередній конкурсний відбір, Анна Чорна, учасниця ансамблю естрадної пісні «Сузір’я» Народного дому «Просвіта» (займається в ньому з другого курсу), потрапила на основний.

– Випадково побачила оголошення в інтернеті, що «Квіткова феєрія» запрошує продемонструвати свої таланти, – згадує Анна. – Надіслала відеозапис ліричної пісні «Може» авторства Ренати Штіфель й отримала запрошення на виступ. Через довге добирання до місця події спізнилася на реєстрацію, але організатори поставилися до цього з розумінням.

Конкурс тривав лише один день, проте був доволі напруженим, бо в ньому брало участь 127 осіб. Анна Чорна впевнено виступила з піснею «Може» – «близька мені пісня, не перший рік із нею працюю» – і перемогла. Дівчина каже, що конкуренція була значною, не очікувала такого високого визнання журі, бо їхала на «Квітневу феєрію», щоб просто спробувати свої сили. Переможницю нагородили статуеткою і грамотою, грамоту отримала й керівник ансамблю «Сузір’я» Оксана Спондич.