Студент із вадами зору, який навчається в ІКТА, здобуватиме новий досвід у Німеччині

Наталія Павлишин, Центр комунікацій
Technische Hochschule Mittelhessen
У межах програми міжнародної академічної мобільності Erasmus+ та Західного партнерства DAAD, що фінансує співпрацю між Національним університетом «Львівська політехніка» та Вищою технічною школою Міттельгессен (Гіссен, Німеччина), студент кафедри інформаційно-вимірювальних технологій Інституту комп’ютерних технологій, автоматики та метрології Данило Рондяк поїхав на інклюзивне навчання до Німеччини.
Це перший досвід в Україні участі студента з інвалідністю в міжнародній академічній мобільності.
Першим кроком участі у цьому проєкті стало інтенсивне чотиритижневе стажування вивчення німецької мови за підтримки програми DAAD. Далі студента залучать до навчального курсу комп’ютерних наук у Кампусі Гіссена.
― Участь нашого студента у цьому проєкті ― важливий результат нашої тривалої співпраці з Вищою технічною школою Міттельгессен. Для нас важливо було, щоб саме Данило здобув цей досвід, адже Львівська політехніка розвиває інклюзивність і залучає до навчання студентів з інвалідністю, зокрема й з вадами зору, як у Данила, ― каже очільниця Центру міжнародної освіти Наталія Гоц. ― Це навчання матиме кілька складових, тож наш студент після повернення зможе поділитися здобутим досвідом, що допоможе впровадити схожу практику й у Політехніці.
До організації мобільності Данила Рондяка було залучено близько 20 осіб.
За підтримки програми Німецької служби академічних обмінів DAAP мама цього студента також отримала змогу супроводжувати сина впродовж усього періоду навчання.