Стартап ELeobike – цікава ідея команди студентів Національного університету «Львівська політехніка»

Українсько-данський центр науково-технологічного співробітництва
велосипед в парку

Настав час детальніше розповісти про стартап ELeobike. Це досить цікава ідея студентів Національного університету «Львівська політехніка».

– Яка концепція вашого стартапу?

– Назва нашого стартапу ELeobike (Ілеобайк). Основна концепція полягає в переобладнанні звичайних велосипедів в електричні. Як це працює? Ми проводимо невеличке інтерв’ю з клієнтом, визначаючи, яке завдання він ставить перед електробайком і, відповідно до його потреб і цілей, підбираємо компоненти. А саме: електромотор, акумуляторну батарею та інші елементи системи.

Сьогодні йде активна розробка нової розумної системи управління велосипедів, що дасть змогу зробити його більш технологічним та менш вразливим до можливої крадіжки.

– Чи можете розказати більше про вашу команду?

– Наша команда складається з 5 людей.

  • Андрій Васлюк, 19 років. Навчається у Львівській політехніці на ІІ курсі, спеціальність «Видавництво та поліграфія». В команді займається розробкою і супроводом веб-сайту.
  • Назар Пирсько, 15 років. Навчається в школі в 10 класі. Відповідає за дизайн. Якщо ви побачите запрошення на тест-драйв нашого електровелосипеда, то ви знаєте, хто це робив.
  • Віктор Фрідріх, 21 рік. Навчається у Львівській політехніці на ІІ курсі, спеціальність «Галузеве машинобудування». Роль в проєкті: оператор лазерного та фрезерного верстата. (Це устаткування перебуває в Tech StartUp School Львівської політехніки).
  • Максим Кузмінчук, 20 років. Навчається у Львівській політехніці на ІІ курсі, спеціальність «Комп’ютерні науки». Велоексперт. Знає все про механічну частину велосипеда. Крім того, веде соцмережі.
  • Сергій Давидов, 19 років. Навчаюсь у Львівській політехніці на ІІ курсі, спеціальність «Видавництво та поліграфія». CEO та автор ідеї. Займаюсь електронною частиною нашого продукту.

Як підсумок хочу зазначити, що наша команда сформована так, що кожен може виконувати роботу іншого. Тому, залежно від кількості завдань у тій чи іншій галузі, ми можемо правильно розподілити власні зусилля і час. Саме тому все виконується оперативно та в задані терміни.

– Яке майбутнє ви уявляєте для свого стартапу?

– Найближчі кілька тижнів плануємо виконати перші замовлення та доробити нашу розумну систему управління. На цей рік є план активно розвивати соцмережі, веб-сайт і проробити концепцію вже переобладнаних велосипедів під конкретні задачі (подорожі, швидкісне пересування, катання в горах тощо).

Щодо глобальних планів, то ми надихаємось успіхом компанії TESLA та бажаємо стати своєрідним культом у світі двоколісного електротранспорту. Адже для нас електровелосипед – це не просто іграшка. Це повноцінний транспорт, який приносить безліч позитивних емоцій. І в цьому ми хочемо переконати весь світ.
 

Повний текст матеріалу – на сторінці Українсько-данського центру науково-технологічного співробітництва у соцмережі Фейсбук.

велосипед велосипед логотип ELeobike