Заснована політехніками спільнота «Women Techmakers Lviv» руйнує стереотипи, що ІТ – це не для жінок

За матеріалами сайту «Блог Imena.UA»
група дівчат

Здається, сьогодні на кар’єрному шляху жінки майже немає перешкод. Технологічна галузь не є виключенням: перед дівчатами, які тільки-но закінчили вищий навчальний заклад, відкриваються привабливі перспективи, але іноді не вистачає підтримки і вектора розвитку. Women Techmakers Lviv – саме та локальна організація, яка допоможе рухатися у вірному напрямку. Про її діяльність розповіла Майя Ву, одна із засновниць спільноти, студентка Національного університету «Львівська політехніка».

Головна мета організації – це залучення все більше ініціативних, талановитих і мотивованих жінок у таку надзвичайно цікаву і багатогранну сферу діяльності як IT. ІТ-ринок є надзвичайно великим. Ми спостерігаємо й бачимо, що попит на трудові ресурси є дійсно неймовірним, є багато різноманітних можливостей і вакансій. Чому б жінкам не займати їх? WTM руйнує стереотипи, що ІТ – це не для жінок, і дає шанс дівчатами ознайомитися з цією сферою, знайти для себе щось цікаве.

Ніякого сексизму чи фемінізму. Сама організація була створена з метою збільшити відсоток залучення жінок у цю сферу, але ніяким чином не як боротьба із гендерною нерівністю. У всьому світі визнають жінок як чудових ІТ-спеціалістів, і щороку завдяки діяльності таких організацій як WTM зменшується думка, що ІТ – це зовсім не для дівчат. Приємно бачити, що жінки стають СЕО великих компаній, керують великими проектами, засновують потужні стартапи.

Декілька слів про кожного з команди.

  • Дарина Джала – студентка першого курсу Українського католицького університету, спеціальність IT&BA. У роботі зазвичай відповідає за комунікацію зі спікерами, менторами та учасниками.
  • Яна Дідун – студентка другого курсу Національного університету «Львівська політехніка», спеціальність – «Інтернет речей». У команді відповідає за всі соціальні мережі.
  • Марта Бобик – студентка другого курсу Національного університету «Львівська політехніка», спеціальність – прикладна математика. Шукає ІТ-компанії, різні організації, які б змогли підтримати WTM, оскільки вона є некомерційною спільнотою.
  • Ірина Захарченко – студентка другого курсу Українського католицького університету, спеціальність – комп’ютерні науки. Наразі відповідає за отримання різних формальностей та дозволів, які вимагають окремі події, комунікацію з офіційними представниками.
  • Майя Ву – студентка другого курсу Національного університету «Львівська політехніка», спеціальність – інженерія програмного забезпечення. Займається плануванням майбутніх подій, керуванням проектів Women Techmakers Lviv, розподілом завдань між учасницями команди.