Слухачі курсів Німецько-українського освітнього центру Університету відтепер можуть вчити німецьку мову в Інтернеті

НУОЦ Львівської політехніки
читацькі квитки у вигляді персональних ID-карт

Вивчення німецької мови на курсах Німецько-українського освітнього центру Національного університету «Львівська політехніка» відтепер стало ще доступнішим і ефективнішим завдяки системі Rosetta Stone. Це програмний продукт і онлайн-платформа, що призначені для вивчення іноземних мов і працюють у будь-якому сучасному веб-переглядачі, на планшеті чи смартфоні.

Загалом платформа пропонує вивчати 30 мов, серед яких для наших студентів пріоритетною є, звісно ж, німецька. Навчальний матеріал складається з базового та поглибленого курсів і відповідно до Загальноєвропейських Рекомендацій з мовної освіти сягає рівня B1/B2, тобто самостійного використання мови. Rosetta Stone вибудувана так, щоб користувач запам’ятовував слова і граматику за допомогою поєднання тексту, зображень і звуку, до того ж завдання поступово ускладнюються.

Передумовою для користування системою є наявність читацького квитка, адже цей проект Торгово-Промислова палата заснувала спільно з міською і регіональною бібліотекою Ерфурта спеціально для всіх зацікавлених у вивченні мов. Наші учасники курсів нещодавно отримали з Німеччини читацькі квитки у вигляді персональних ID-карт, а з ними і доступ до електронної бібліотеки ТТП Ерфурта й мовних курсів в онлайн-режимі.

Цю можливість для студентів коледжів Університету організував партнер НУОЦ, Торгово-промислова палата міста Ерфурта, на чолі з генеральним директором і професором паном Геральдом Груссером. До слова, заняття з німецької мови та підручники для слухачів є абсолютно безкоштовними. Тепер вони отримали ще й безкоштовний доступ до навчальної програми Rosetta Stone.

Студенти і працівники Німецько-Українського освітнього центру від імені Львівської політехніки щиро вдячні за цей жест генеральному директорові Торгово-Промислової палати Ерфурта панові Геральду Груссеру та керівникові відділу освіти і підвищення кваліфікації панові Томасу Фальбушу і високо цінують їхній внесок у розвиток української професійно-технічної освіти.