Що думають студенти Інституту права, психології та інноваційної освіти про навчання у магістратурі

Марія Стах, студентка 4-го курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації
Заставка до матеріалу

Кожен, хто хоче продовжити навчання після закінчення бакалаврату, може це зробити, вступивши на магістратуру. Завдяки цьому студент має змогу отримати диплом про повну вищу освіту, ще більше вдосконалити свої знання та набути нового досвіду. Сьогодні троє студентів нашого університету погодилися розповісти, чому вступатимуть до магістратури Львівської політехніки. Тож спілкуємося з випускниками бакалаврату Інституту права, психології та інноваційної освіти: Ігорем Шевчуком, Вікторією Доброштан і Валерією Доленко.

– Ігорю, чому ти вирішив вступати на магістратуру саме нашого університету? Чи розглядав інші заклади вищої освіти?

– У Політехніці хочу продовжити навчання, бо ж чотири роки тут уже вчився. Я навіть не розглядав інших варіантів, адже мені подобається Львівська політехніка, тож вирішив, що буду вступати на магістратуру саме сюди. Я й далі хочу навчатися на журналістиці, тому що планую здобути повну вищу освіту за цією спеціальністю та розвиватись у ній. Вступатиму на денну форму навчання. Багато хто припускає, що тепер усі хлопці підуть на денну форму магістратури, бо в країні війна і вони бояться, що їх заберуть в армію. Війна в країні триває від 2014 року. Я не вступаю на денну форму магістратури через те, що боюся повістки. Якщо мені її принесуть, то піду в армію.

– Що дало тобі навчання на бакалавраті, чи маєш якісь досягнення? Які плани щодо освіти та професії у майбутньому?

– Я набув багато нових знайомств, досвіду, дізнався чимало цікавої й корисної інформації. Про мої досягнення, мабуть, ліпше запитати у викладачів. Мені важко себе оцінювати. Щодо планів, то для початку планую закінчити четвертий курс й аж тоді говорити про магістратуру. Та, попри все, таки думаю розвиватись у галузі журналістики. Однак найперший мій план – добряче відсвяткувати перемогу України над російськими окупантами, що прийшли на нашу землю.

– Вікторіє, поділися своїми думками про вступ до магістратури. Яку форму навчання плануєш обрати? І чому саме у Львівській політехніці?

– Я обрала Львівську політехніку, бо попередньо навчалася тут на бакалавраті й навчання у Політехніці мені подобається. Саме в цьому університеті я вперше здобула теоретичні та частково практичні знання з полісистеми засобів масової інформації, тобто це преса, телебачення, радіо та інтернет-ЗМІ. Завдяки цьому брала участь в олімпіадах із журналістики та мала змогу практично здобувати знання й навички на дитячому телебаченні «Кадрики». Вступаю на магістратуру, бо хочу вдосконалювати свої знання в галузі журналістики. Хотіла б обрати денну форму навчання, проте це залежить від ситуації в країні. Якщо навчання відбуватиметься в дистанційному форматі, оберу заочну форму, якщо офлайн, то денну.

– Які в тебе плани на найближче майбутнє?

– Планую здобути вищу освіту на кафедрі журналістики та засобів масової комунікації Інституту права, психології та інноваційної освіти. Наразі я ще не планую працювати в галузі журналістики, але моя думка може з часом змінитися.

– Валеріє, а чому ти обрала магістратуру Львівської політехніки? На якій спеціальності хочеш навчатися?

– Частково тому, що вже провчилася тут чотири роки. Я добре знаю свою кафедру, викладачів, орієнтуюся в тому, як відбувається навчальний процес. Зазначу, що вступатиму одразу до двох ЗВО: до Львівської політехніки на журналістику та до Західноукраїнського національного університету на управлінську спеціальність або на юриста. Ймовірно, оберу заочну форму навчання, оскільки хочу працювати під час навчання. Також це пов’язано з вартістю навчання.

– Що ти здобула за час навчання на бакалавраті? Ким плануєш працювати у майбутньому?

– Я здобула певні теоретичні знання та розуміння професії, а мої досягнення пов’язані здебільшого з позауніверситетською діяльністю. Хочу працювати за спеціальністю, питання лише – який вид ЗМІ це буде.

Як бачимо, студенти, які закінчують бакалаврат у Львівській політехніці, люблять свій університет і хочуть продовжувати навчання саме в ньому. Найважливіше для них – виважено прийняти рішення, тому що воно може істотно вплинути на їхнє подальше життя. Кожному студентові потрібно бути відвертим зі собою, ні під кого не підлаштовуватися, зважити всі за і проти й лише тоді зробити свій вибір.