Самоізоляція=саморозвиток. Погоджуєтеся з цією формулою?

Агнеса Пронько, студентка другого курсу кафедри журналістики та засобів масової комунікації
онлайн-навчання

Тиша. Абсолютна бездіяльність. Чи можна повірити в те, що цей світ може перемогти вірус? Він зупинив роботу всього: магазинів, кінотеатрів, парків, розважальних і торгових центрів, кафе, ресторанів… Цей вірус поставив наше життя на паузу.

Зрозумівши, що вихід із карантину може тривати безкінечно довго, я взяла під контроль своє життя, щоб не змарнувати жодної хвилини. Перше, що спадало на думку, виглядало як умовний хаос без початку і кінця. Невеличка паніка від усвідомлення, що в один момент з’явилося несподівано багато вільного часу, який не уявляєш, на що потратити.

Тому, порада №1: розпиши цей хаос. Думок багато, ідей безліч, ресурсів теж трохи є, тож головне ― нічого не пропустити! Шанс, який випадає нам, коли ми перебуваємо в пошуках себе, свого хобі, коли нас охоплює натхнення, нарешті, зайнятись тим, на що завжди бракувало часу. І ось, тепер виникає інше питання: де знайти необхідну інформацію, і засукавши рукави, приступити до роботи, не втрачаючи ні хвилини.

Порада №2: використовуй всі можливості. Ти маєш смартфон, інтернет, соціальні мережі ― користуйся ними! В пошуках дуже допомагає конкретизація, наприклад, хочеш освоїти гончарне ремесло, починай з перегляду відео на Youtube, після цього вишукуй додаткову інформацію, шукай в соціальних мережах однодумців. Саме тут в нагоді будуть вебінари.

Це чудовий спосіб організування онлайн зустрічей. На перших етапах пошуку, складність полягає в тому, щоб знайти вебінар, вартий уваги. На власному досвіді переконалася, що значна частина таких онлайн заходів – це просто реклама. Звісно, це розчаровує, адже чекаєш зазначеного часу з великими сподіваннями. Чимало авторів цих зустрічей обіцяють неймовірні результати буквально після першого заняття. Моя перша участь у вебінарі про мистецтво була надзвичайно вдалою. Тож я продовжила шукати інформацію і в інших сферах ― реклама/журналістика/ресторанний бізнес... Та наступні кроки, були не такими успішними, адже люди просто привертають увагу до себе та свого бренду, проте із обіцянок, які мерехтять по всьому інтернеті, виконано дуже мало. І тут, виявити дійсно вартий вашої уваги семінар, без особистої перевіркипросто неможливо, окрім ситуацій, коли людину, яка веде вебінар, ви знаєте особисто/за рекомендаціями/вже бували на подібних заходах.

Що стосується цікавих додатків на ваш смартфон, ось моя добірка:

  • Duolingo – чудовий додаток для тих, хто вже давно прагне підтягнути свою англійську або мріє вивчити нову мову;
  • Dailyart – щодня маєте нагоду знайомитись з новими і неповторними витворами мистецтва, та їх авторами;
  • Якщо в самоізоляції ви не можете не відвідувати корисні й цікаві заходи, то Google Arts and Culture, подарує чудову нагоду прогулятись відомими музеями світу абсолютно безкоштовно!
  • Самоізоляція виснажує і прагнеш втамувати бурхливі емоції та налаштуватися на продуктивність, в цьому допоможе додаток Headspace. Надзвичайно ефективним доповненням, може бути поєднання медитацій із самодисципліною, яке при взаємодії знімає стрес і напругу, особливо, у цей період, коли часу бракує, а роботи все більше.
  • Sworkit Lite або Nike Training Club – це додатки для тих, хто вважає, що «рух – це життя» і веде активний спосіб життя, там кожен може обрати свою особисту мету і прямувати до неї, навіть в умовах жорсткого карантину;
  • Моїм фаворитом у цій добірці виступає не додаток, але теж дуже крута Instagram-сторінка, під назвою The Dance Tutorials, це про танці,любов до себе і більше не треба нічого додавати!

Пам’ятайте про безпеку та дотримуйтесь самоізоляції з користю для себе. Любіть, піклуйтеся і бережіться!