Розумні стійкі міста та громади: студенти ІГДГ взяли участь у міжнародному проєкті Smart Sustainable Cities

Кафедра картографії та геопросторового моделювання
Фото із семінару у Варшаві

В епоху інтенсивного розвитку інформаційних та комунікаційних технологій (ICT) – датчиків Інтернету речей (IoT), мобільних застосунків із використанням геолокації, BIG Data та штучного інтелекту (AI) – постає питання про мету впровадження цих рішень у містах, які бажають стати «розумними».

Чи стане розумне місто сучасним паноптикумом – темним привидом, який відстежує пересування своїх мешканців і через системи оптимізації, керовані AI, нав’язує їм свою волю? Або розумне місто стане містом нової надії, містом, створеним його мешканцями, де сучасні технології дають змогу розвивати відкрите інформаційне суспільство та сприяють соціальній участі? Усі ці питання розглядали у рамках студентського проєкту Smart Sustainable Cities під егідою ENHANCE Alliance.

Цього тижня студенти університетів Польщі, Німеччини, Іспанії, Норвегії та України зустрілись на фінальному воркшопі, який проходив у Варшавському технологічному університеті (WUP). Серед представників також були студенти Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка».

Проєктна діяльність відбувалася в гібридному форматі:

  • самостійна робота студентів;
  • 2 онлайн-практикуми;
  • виїзний семінар у Варшавському технологічному університеті, який завершився виставкою.
Фото із семінару у Варшаві Фото із семінару у Варшаві Фото із семінару у Варшаві Фото із семінару у Варшаві Фото із семінару у Варшаві