На Інженерному ярмарку кар’єри у Львівській політехніці зібралося майже півсотні компаній-роботодавців

Ольга МАЦЬКІВ, Тижневик «Аудиторія»
на Інженерному ярмарку кар’єри

У Львівській політехніці 17–18 квітня відбувся ХІІ Інженерний ярмарок кар’єри – наймасштабніша виставка як українських, так і міжнародних компаній, яку організовує Міжнародна студентська організація BEST. Мета проекту – допомогти студентам знайти роботу на будь-який смак та зробити перший крок в успішне майбутнє.

Привітали присутніх проректор Львівської політехніки Роман Корж та заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Цього разу на Ярмарку представлено майже 45 компаній. Уперше взяли участь «Воля», «Нова пошта», «Інтеліартс», Ggroop та багато інших. Переважно роботодавці орієнтуються на студентів від третього курсу. Тоді молоді люди вже мають певну базу знань. Але для людей амбітних і обізнаних в тій чи іншій сфері готові робити винятки – вони можуть випробувати свої сили навіть навчаючись на першому курсі.

– Минулого року було більше ніж три тисячі учасників Ярмарку, цьогоріч очікують понад п’ять тисяч. Компаній, що взяли участь, навпаки було менше, бо ми орієнтувалися на якість, а не на кількість. Людей, які після попередніх Ярмарків знайшли роботу, дуже багато. Навіть у команді організаторів маємо такий приклад. Щодо новинок, то цього року студенти мали змогу надсилати нам свої резюме. Компанії-учасники вибирали по три переможці, яких ми нагороджуємо в кінці грошовими призами. А ще будемо нагороджувати компанії в різних номінаціях за висновками студентів, – зазначила головний організатор Оксана Магіс.

Багато компаній мають особливі програми для стажувань студентів. Наприклад, AMC Bridge – компанія, яка займається розробкою інженерного програмного забезпечення у сфері будівництва та архітектури, орієнтується на студентів, які вже з третього курсу мають можливість працювати й одночасно здобувають якісь додаткові навички. У Sigma пропонують такі можливості для студентів як інтернатура, курси для початківців, курси для професіоналів. Компанія Leobit займається розробкою програмного забезпечення і за опитуванням 2018 року визнана найкращим роботодавцем Львова серед усіх ІТ-компаній. Вона має відкриті позиції не тільки для людей з досвідом, а й для студентів. Середній вік працівників 21–22 роки.

Загалом стажування у різних компаніях триває в середньому від трьох до дев’яти місяців.

на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри на Інженерному ярмарку кар’єри