Рейтинг університетів для ІТ-галузі 2020 року: УКУ, КНУ і Львівська політехніка очолюють список

За матеріалами сайту DOU
афіша рейтинг вишів для ІТ-галузі

Сайт спільноти програмістів DOU презентував рейтинг вишів для ІТ-галузі, що побудований на результатах вступної кампанії 2020 року. В ньому показано, які виші були найпопулярнішими і куди прагнули вступити абітурієнти з найвищим конкурсним балом.

Український католицький університет посідає перше місце за середньозваженим балом заяв на IT-спеціальності. Далі з мінімальним розривом між собою йдуть Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Національний університет «Львівська політехніка» та Києво-Могилянська академія. Замикає п’ятірку Львівський національний університет імені Івана Франка.

  1. Український католицький університет – 189,15;
  2. Київський національний університет імені Тараса Шевченка (175,54);
  3. Національний університет «Львівська політехніка» (175,46);
  4. Києво-Могилянська академія (174,04);
  5. Львівський національний університет імені Івана Франка (169,35).

З десяти найкращих вишів вісім зосереджені у трьох містах – Києві, Львові та Харкові. У Києві розташовані 20 університетів з рейтингу, у Харкові – 10, у Дніпрі – 8. Цікаво, що із семи університетів Львова три входять до топ-5.

Укладачі рейтингу обрали чотири IT-спеціальності, на які надійшло суттєво більше заявок абітурієнтів, ніж на інші, щоб визначити, на які виші краще орієнтуватися роботодавцям, що шукають працівників за певним напрямом.

  • Комп’ютерні науки. Найвищий середній бал за цією спеціальністю в Українському католицькому університеті (188,72).
  • Інженерія програмного забезпечення. Найвищий середній конкурсний бал за цією спеціальністю у Національному університеті «Львівська політехніка» – 188,75.
  • Кібербезпека. Лідером за середнім балом є Київський національний університет імені Тараса Шевченка (173,26).
  • Комп’ютерна інженерія. В рамках цієї спеціальності також лідирує Львівська політехніка (172,53).