При Науковому парку SID City Львівської політехніки започаткували Центр незалежних експертиз та випробувань Expertus

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Фото із заходу

27 січня у Національному університеті «Львівська політехніка» підписали меморандум про відкриття Центру незалежних експертиз та випробувань Expertus. Він діятиме на базі Наукового парку SID City Львівської політехніки.

Учасники угоди ― Львівська митниця та Національний університет «Львівська політехніка», Львівська обласна державна адміністрація, Львівська торгово-промислова палата, Львівська міська рада, Львівський національний університет імені Івана Франка та інші державні установи. Меморандум засвідчує домовленість про взаємодію сторін щодо сприяння у здійсненні незалежних експертиз та випробувань товарів і послуг залежно від поставленої мети, проведення яких потребують застосування спеціальних знань, навичок та умінь, а також використання певної матеріально-технічної бази.

― Відкриваючи Центр незалежних експертиз та випробувань Expertus, ми ще раз доводимо, що працюємо на європейському рівні. Ми впроваджуємо круті інновації, робимо потужні винаходи, маємо сильних підприємців. Це зможемо підтвердити, коли будемо проводити незалежні якісні експертизи. Знаємо, що наші науковці, дослідники, підприємці, які хочуть реалізовуватися на міжнародному ринку, потребують підтвердження сертифікації. Тому нам треба об’єднатися і через Expertus сформувати платформу західного регіону країни для ефективної взаємодії бізнесу, науки і громадян для оперативного, максимально ефективного доступу до інформації щодо можливості та реалізації досліджень, випробувань продукції, а також її сертифікації, ― наголосив директор Tech StartUp School Назарій Подольчак.

Співініціатором цього Центру був ректор Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Бобало. Вітаючи учасників зустрічі, ректор підкреслив, що це дуже потужний проєкт, адже якісна експертиза впливає на розвиток нашої економіки. Створення такого центру допоможе відкривати нові можливості для діяльності у різних напрямах.

― Відкриття Центру незалежних експертиз та випробувань у Львові дає нові можливості для науки і бізнесу. Така діяльність гарантуватиме відкритий доступ до інформації щодо якості чи походження товарів з боку всіх зацікавлених осіб, а також допоможе у проведенні та реалізації нових наукових досліджень, ― зазначив в.о. начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков.

Започаткований проєкт буде корисний для закладів вищої освіти, які мають науковий потенціал, для державних установ, зокрема для судових інституцій, які здійснюють експертизи в кримінальних і цивільних провадженнях, для державної митної служби тощо.

Мета центру ― об’єднати залучені акредитовані лабораторії та випробувальні центри з оцінки відповідності для проведення оцінки відповідності (сертифікації) продукції ― є найкращою демонстрацією того, що продукція відповідає ключовим вимогам нормативних і законодавчих актів.

Переваги Центру:

  • комплексне консультування;
  • економія часу та коштів;
  • кваліфікована консультація-конструктор;
  • гарантія безпеки та якості, повної відповідності законодавчим нормативам.

Користь для регіону від запровадження Центру:

  • підтримка малого, середнього бізнесу, зокрема у сфері виробництва;
  • економічне зростання регіону, збільшення кількості робочих місць;
  • покращення інвестиційного клімату;
  • зростання рівня довіри до українського продукту;
  • збільшення частки інноваційної складової у продукції;
  • зростання частки доданої вартості у ВВП країни;
  • розвиток науки та технологій;
  • зростання економічної активності бізнесу.
Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу Фото із заходу