Проректор Університету Володимир Крайовський – кандидат у депутати Львівської обласної ради

Ігор Петренко, тижневик «Аудиторія»
 Володимир Крайовський

Напередодні виборів до місцевих рад розмовляємо з кандидатом у депутати Львівської обласної ради – проректором Львівської політехніки Володимиром Крайовським.

– Володимире Ярославовичу! Чому Ви вирішили балотуватися до обласної ради?

– Дуже хочеться встигнути зробити щось доброго людям. На всіх посадах, які обіймав, старався не плисти за течією, а генерувати ідеї і втілювати їх у життя. І бачив результат. Якщо ти поліпшив життя хоч одній людині – це вже добре, а багатьом – це щастя. Депутат обласної ради має можливості допомогти дуже багатьом людям, особливо зараз, коли повноваження представницьких органів влади суттєво розширені. Адже вже є певний досвід, знання. Хоч я переконаний, що серйозні зміни в суспільстві настануть зі зміною поколінь. Сьогоднішній студент, а навіть сьогоднішній учень, коли прийде до управлінських справ, – змінить життя! Вони інші. Кращі!

– Чому саме від Народного руху України?

– Бо це, на мою думку, найморальніша партія України, партія з історією, випробувана часом, яка була генератором виборювання Незалежності України, партія без олігархів і бізнесу. І якби ідеї Руху, В’ячеслава Чорновола, були реалізовані в 90-х – життя сьогодні було б точно краще! Але, на жаль, все потрібно починати спочатку. Порадившись з мудрою людиною, яким є наш ректор Юрій Бобало, пропозицію від НРУ прийняв без вагань. Переконаний, Рух відродить свою славу добрими справами

– Якщо НРУ і Ви подолаєте 5 рубіж і станете депутатом обласної ради, що робитимете?

– Працював би в освітянській комісії. Тут ціла ланка складових: дошкільний заклад – школа – виш (зазвичай) – роботодавець. А тут є ряд проблем. У школах – недостатня матеріально-технічна база і відсутність якісно мотивованого вчителя. Те ж саме можна сказати і про більшість університетів. Про яку якість освіти тут можна говорити? Зрештою, не всі випускники шкіл вступають у виш, тому повинна ефективно працювати середньо-професійна освіта (ПТУ), де б готували малярів, штукатурів, зварювальників, монтажників і т.д. Створення робочих місць у регіоні, будівництво і ремонт доріг, спортивних майданчиків, надання медичних послуг тощо – всі ці питання у компетенції освітянської комісії обласної ради. Впевнений, що тут я міг би добре послугувати громаді області, місту, студентам, молоді, оскільки добре знаю цю проблематику.

– А з чого Ви почали б депутатську діяльність?

– Насамперед треба провести глибокий аналіз стану справ освіти в області (дошкільна, середня школа), на підставі чого швидко і якісно напрацювати алгоритм поліпшення ситуації і відповідно втілити заплановане у життя через обласний бюджет, залучення інвестицій, грантів та інших позабюджетних коштів.

– А проблеми міста і Політехніки?

– Обласний депутат може і повинен брати участь у сесіях міської ради і впливати на її рішення. А оскільки я балотуюся від міського округу, то, безперечно, спільно з міськими депутатами перейматимусь і цими проблемами, і особливо територією, де знаходиться Студентське містечко (там і я мешкаю). А сама Політехніка – це місто в місті: 110 будівель і споруд, десятки тисяч студентів і працівників. Наш університет повинен мати своїх представників як в обласній, так і в міській радах.

Якщо буде воля людей і вони оберуть мене депутатом обласної ради – не пошкодують! Працюватиму для них.

Володимир Крайовський, кандидат технічних наук

Народився 2 грудня 1961 р. у с. Деревляни Кам’янко-Бузького району на Львівщині.

  • 1977–1980 рр. – навчання у Львівському технікумі промислової автоматики за спеціальністю електронно-обчислювальні машини.
  • 1983–1889 рр. – навчання у Львівському політехнічному інституті на факультеті автоматики за спеціальністю електронні обчислювальні машини, де набув кваліфікацію інженер-системотехнік.
  • 1994–1997 рр. – навчання в аспірантурі з відривом від виробництва при кафедрі автоматизованих систем управління Львівського політехнічного університету.
  • 1980 р. – монтажник радіоапаратури на заводі «Електронмаш», м. Чернівці;
  • 1981 р. – регулювальник радіоапаратури на вінницькому заводі «Термінал»;
  • 1981–1983 рр. – служба у лавах Радянської армії, старшина запасу;
  • 1989–1991 рр. – інженер НДЛ-62 Львівського політехнічного інституту;
  • 1991–1994 рр. – голова профкому студентів і аспірантів Львівського політехнічного інституту;
  • 1997–1999 рр. – асистент кафедри електронно-обчислювальних машин Державного університету «Львівська політехніка»;
  • 1999–2007 рр. – директор студмістечка Національного університету «Львівська політехніка»;
  • 2007–2008 рр. – проректор з навчально-виробничої роботи Національного університету «Львівська політехніка»;
  • 2008–2009 рр. – заступник голови Львівської обласної державної адміністрації;
  • З лютого 2009 року й досі – проректор з навчально-виробничої роботи Національного університету «Львівська політехніка».

Автор 60-ти наукових праць, з яких 1 монографія, 40 статей у наукових фахових виданнях, учасник міжнародних та вітчизняних наукових конференцій, науковий керівник держбюджетної теми, працює над докторською дисертацією.

агітка