Проректор Олег Давидчак: «В університеті є всі умови для аудиторного навчання студентів перших і других курсів»

Наталія Павлишин, Центр комунікацій Львівської політехніки
Студенти Львівської політехніки

Студенти Львівської політехніки першого та другого курсів бакалаврського рівня з 27 лютого навчатимуться аудиторно. Відповідний наказ ректора оприлюднили 13 лютого 2023 року. Це рішення викликало різні емоції: дехто зі студентів обурюється, чому в такому форматі не навчатимуться усі курси, а дехто, навпаки, не розуміє, що змінилося, порівняно з першим семестром.

― Ми стараємося конструктивно підходити до створення умов для якісного навчання студентів. Проаналізувавши освітній процес у минулому семестрі, а також проведені ремонтні роботи та облаштування укриттів у навчальних корпусах, для забезпечення необхідної якості підготовки майбутніх фахівців прийняли рішення повернути в аудиторії також студентів другого курсу, ― пояснив проректор з науково-педагогічної роботи Львівської політехніки Олег Давидчак. ― На щастя, Львів, порівняно з іншими містами України, є безпечним містом, у випадку повітряної тривоги в навчальних корпусах є укриття. Якщо ж виникатимуть аварійні вимкнення електроенергії, університет забезпечений генераторами, які дадуть змогу не переривати освітній процес.

Також проректор запевнив, що, за потреби, другокурсники можуть поселитися в гуртожитки Політехніки. Місця для них передбачені.

― Ті студенти, які з певних причин не матимуть змоги приступити до навчання в стаціонарному форматі, можуть оформити академічні відпустки, ― додав Олег Романович.