Промислова автоматизація в Україні: у Львівській політехніці відбулася Всеукраїнська конференція

Катерина Гречин, тижневик «Аудиторія»
на конференції

Всеукраїнська науково-практична конференція «Промислова автоматизація в Україні. Просвіта та підготовка кадрів», яку організували ІКТА та Асоціація підприємств промислової автоматизації України, відбулася у Львівській політехніці 24 – 25 листопада. Її присвятили 200-літтю університету.

У роботі конференції взяли участь науковці і практики зі Львова, Києва, Одеси, Донецька, Кривого Рога, Вінниці й Харкова. Її учасників привітали проректор з наукової роботи Львівської політехніки професор Наталія Чухрай, директор ІКТА професор Микола Микийчук, директор Асоціації підприємств промислової автоматизації України Олександр Юрчак та директор ІЕСК професор Андрій Лозинський.

Головні питання, з яких дискутували учасники конференції – тенденції у вищій освіті і напрями їх розвитку в Україні, комп’ютеризовані системи автоматики та інтернет речей, співпраця в міжнародних проектах, основні проблемні питання розробки стандартів підготовки фахівців, новий формат науково-дослідних лабораторій у вишах, перспективи розвитку кібер-фізичних систем, наукова співпраця тощо.

– Організовуючи конференцію, мали на меті прискорити процеси вдосконалення методів підготовки сучасних кадрів у галузі автоматики, – говорить директор ІКТА професор Микола Микийчук. – Вчимо студентів за новими спеціальностями, тому хочемо готувати фахівців за вимогами промисловців. Приємно, що мали з чим вийти до людей: ми створили першу в Україні освітню програму інтернет речей, маємо свої проекти, на яких студенти вчаться, ведуть лабораторні роботи, і які є основою для нинішніх і майбутніх комерційних інженерних проектів. Цією проблематикою зацікавлене й керівництво ІЕСК. Маю надію, що весною у цьому ж форматі зберемося в онлайн-режимі і будемо разом будувати плани на майбутнє.

на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції на конференції