Проєкти студентів Львівської політехніки вперше презентовано на форумі Lviv Design Day

Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Львівської політехніки
Фото з виставки

Lviv Design Day – головна дизайн подія року, наймасштабніший форум у ніші архітектури, предметного дизайну та дизайну інтер’єрів, утретє відбувся у Львові, аби не лише підтримати бренди українського дизайну, а й розробити стратегії розвитку в новому майбутньому за допомогою обміну досвідом та колаборації. Цьогорічна подія відбулася під гаслом «Проєктуємо. Відновлюємо. Живемо».

В рамках Lviv Design Day організовано першу масштабну виставку-маркет українських брендів меблів та дизайну – Expo UA. Участь у заході – це основна можливість презентувати ключові пропозиції та інновації у сфері предметного дизайну і дизайну інтер’єрів.

Уперше на виставці було презентовано студентські проєкти. Львівську політехніку представляли три роботи, об’єднані спільною темою Emergency Design – Design Rebuild Live. Кафедра архітектурного проєктування та інженерії Інституту архітектури та дизайну подала два проєкти, виконані магістрантками кафедри під керівництвом доцентки Лесі Грицюк та асистентки Василини Черняєвої.

Проєкт Анастасії Яремчук «Друге життя руїн» через арт-об’єкт нагадує про ситуацію в Україні: щодня українці прокидаються у війні, але потрібно далі боротись, працювати та жити. «Хотілось передати образ – непосильну та важку, як залізобетон, ношу війни. Україна всіяна руїнами, які переважають у багатьох містах, які деколи відчуваються як буденні речі в мирні дні. Було задумано передати трагічний образ «руїни як побут» саме арт-об’єктом – журнальним столиком, створеним із фрагментів руїн», – прокоментувала свій задум Настя.

Проєкт Ірини Табаки «Меблеві елементи з очерету» передбачає створення модульних меблів, виконаних з очерету – рослини, яка росте біля водойм і може бути безкоштовним екологічним матеріалом для створення тимчасових меблів для відновлених будівель на зруйнованих війною територіях, що буде сприяти швидшому поверненню релокованого населення.

Кафедра дизайну та основ архітектури презентувала проєкт магістрантки Анни Скицької «Дизайн тимчасового житла на понтонній основі», виконаний під керівництвом доцентів Руслана Галишича та Ігоря Юрченка. В його основі у зв’язку з проблемою замінувань територій під час військових дій закладено ідею створення «плаваючих поселень», що можуть стати більш безпечним місцем для тимчасового житла.

Студенти – автори проєктів – на запрошення організаторів форуму змогли відвідати панельні дискусії, лекції провідних спеціалістів у галузі дизайну.

Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки Фото з виставки