Проєкт викладачів Національного університету «Львівська політехніка» GOD Competition – серед фіналістів тижня коду ЄС

Центр комунікацій Львівської політехніки
Girls Open Data Competition

Проєкт викладачів Національного університету «Львівська політехніка» з розвитку інформаційних технологій Girls Open Data Competition опинився у п’ятірці кращих проєктів тижня коду Європейського Союзу.

В межах змагань-воркшопу GOD Competition 40 школярок 10–11 класів шкіл Львова та студенток перших курсів Національного університету «Львівська політехніка» та Львівського національного університету імені Івана Франка, яких було відібрано до участі з понад 100 охочих, упродовж трьох днів у стінах TechStartupSchool покращували власні навички роботи з відкритими даними. Учасниці також знайомилися з алгоритмами передбачення, які є складовою машинного навчання. Після семінару-лекції учасниці змагалися у складі двох команд, що писали python-код для аналізу відкритої інформації, порівнювали її, формуючи таблиці й графіки.

Презентації та фінальні роботи учасниць оцінювало журі, яке складалось із представників провідних IT-компаній Львівщини – SoftServe, Rolique та EPAM. Безпосередньо тренерами-експертами та організаторами заходу були доцент кафедри електронних обчислювальних машин Національного університету «Львівська політехніка» Ігнатович Анатолій та асистентки кафедри ЕОМ Ольга і Юлія Шологон.

– Незважаючи на те, що частка жінок в індустрії технологій у світі поступово зростає, ця цифра все ще залишається низькою. Завданням нашого проєкту було зацікавити дівчат, які ще вагаються, чи варто їм пов’язувати своє майбутнє з інформаційними технологіями. Ажіотаж серед охочих взяти участь у заході, а також чимала підтримка у голосуванні продемонстрували, що наша мета – сприяння подоланню гендерного розриву у IT-галузі, досягнута, – прокоментував ідею координатор проєкту Анатолій Ігнатович.

Команда-переможець символічних змагань GOD Competition отримала кубок, а усі дівчата – солодкі торти «Степанків», сертифікати про участь та пам’ятні горнята «Богиня коду» .

Зазначимо, що тиждень коду Європейського Союзу – це сукупність заходів, спрямованих на популяризацію програмування та інформаційних технологій серед учнів і молоді. В межах тижня коду організовують заходи ініціативи Meet and Code, що мають за мету показати дітям і молоді віком від 8 до 24 років роботу інформаційних технологій та їхній вплив на повсякденне життя. Проєкт львівських політехніків Girls Open Data Competition було організовано кафедрою електронних обчислювальних машин Національного університету «Львівська політехніка» та Національним студентським союзом у межах зазначеної загальноєвропейської ініціативи за підтримки ресурсного центру «Гурт», організації SAP, TechSoup Europe.

змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition змагання GOD Competition