Проєкт Open4UA представлено у брошурі прикладів використання EOSC та відкритої науки EOSC Future

Олександр Березко, координатор проєкту Open4UA
Open4UA project featured in the EOSC Future Brochure of Use Cases

Раді повідомити, що наш проєкт Open4UA разом з Робочою групою МОН з питань реформування системи оцінювання наукової діяльності та Національним осередком CoARA в Україні були представлені у брошурі прикладів використання EOSC та відкритої науки в контексті реалізації Національного плану щодо відкритої науки в Україні.

Ця брошура була розроблена проектом EOSC Future і демонструє нещодавні приклади використання EOSC та відкритої науки, представляючи 31 приклад політик та практик впровадження EOSC та відкритої науки на національному рівні у різних країнах Європи з коротким описом, ключовими фактами та посиланнями для надання додаткової інформації для кожного прикладу. Приклади використання були отримані від країн-членів ЄС та асоційованих країн, що входять до Керівної ради EOSC, за допомогою опитування щодо національного внеску до EOSC та подальших інтерв'ю з призначеними представниками для кожного прикладу використання.

Брошура доступна у відкритому доступі на сайті Zenodo:

Gareth O'Neill, Fleur Lebhardt, & Izabella Martins Grapengiesser. (2024). Брошура прикладів використання EOSC та відкритої науки (версія V1). Zenodo. https://doi.org/10.5281/zenodo.10822698